Cikkek innen: Kenya

Sauti Sol – Afrika parti hangulat

Sauti Sol – Afrika parti hangulat

Gál Kati cikksorozatának köszönhetően feltárult előttünk Kenya hol lenyűgöző, hol szomorú arca. Az utolsó részben eljött az idő azonban, hogy ennek a titokzatos országnak ne csak a különböző arcait, hanem a hangjait is megismerjük. Jó szórakozást! Fülbemászó dallamok következnek.
Malindi – Egy csipetnyi Olaszország Afrikában

Malindi – Egy csipetnyi Olaszország Afrikában

Valljuk be, az olaszoknak általában azért jó az ízlésük. Nem lehet tehát véletlen, ha Malindi is tőlük hemzseg. Gál Kati írása után viszont azon sem csodálkoznánk, ha a magyarok száma növekedne ebben az egzotikus óceánparti városban, Kenyában.
Érj haza, mielőtt jön a sötét

Érj haza, mielőtt jön a sötét

Mi jut eszetekbe Kenyáról? Ha olvastátok Gál Kati eddigi cikkeit, akkor valószínűleg már sok információtok van az afrikai országról. Mégis vannak dolgok, amelyekre nem árt külön felhívni a figyelmet, mielőtt Kenyába utaztok. Ezúttal a saját biztonságotok érdekében. 
Kapcsolódj ki csigalépésben Lamu szigetén

Kapcsolódj ki csigalépésben Lamu szigetén

Hallottatok már Lamu szigetéről? Pontosabban a szigetcsoportról? Kenya partjainál fekszik, az Indiai-óceán ölelésében. A sziget - szintén - Lamu nevű városa pedig a Világörökség része. Ha egy olyan helyre vágytok, amit a mai rohanó világ szele még nem érintett meg, akkor Gál Kati cikkét nektek ajánljuk.
Afrikai szafari olcsón

Afrikai szafari olcsón

Zsiráfok, elefántok, majmok, oroszlánok - a fekete kontinens megannyi csodája, testközelből. Gál Kati most szafarira invitál bennünket (nem is egyre), és még az is kiderül, hogy a zebra fehér alapon fekete csíkos-e vagy éppen fordítva. A képekkel színezett írás azért  veszélyes, mert a végén - a képernyő előtt ülve is -, beleszeretünk Afrikába.
Nyolc kis falu Kenyában

Nyolc kis falu Kenyában

Milyen az, amikor a semmi közepén találod magad? Tiszta ivóvíz nélkül, olyan helyeken, ahova napokig nem jár a busz. Gál Kati nyolc kenyai faluba látogatott el. Nekünk egy történet, neki pár hónap, vannak viszont, akik az egész életüket itt élik le. A kis falvak egyikében, Fekete-Afrikában.
Emlékek a kenyai nyomornegyedekből

Emlékek a kenyai nyomornegyedekből

"Sajnos, egy idő után rengeteg, először sokkoló történet is hétköznapivá válik"- írja Gál Kati, aki Kenya nyomornegyedeiben kutatóként dolgozott fél éven keresztül. Arról, hogy ott mit tapasztalt, olvashatunk most. Pontosabban annak csak töredékéről. Egy nehéz írás következik.