Cikkek innen: Mexikó

Fehér (homokos) karácsony Mexikóban

Fehér (homokos) karácsony Mexikóban

Egy teljesen átlagos mexikói karácsony története. Legalábbis a mexikóiaknak biztosan az. De Fodor Andiéknak azért még szokatlan a rövidnadrágos, bikinis, 30 fokos, tengerpartozós, karácsonyfa és hó nélküli szenteste. Egy közös azonban biztosan van a magyar és a mexikói ünnepben: egyik sem megy problémamentesen. 
5 dolog, amit angoltanárként Mexikóban tanultam

5 dolog, amit angoltanárként Mexikóban tanultam

Angolt tanítani Mexikóban már önmagában is izgalmas. Hát még akkor, ha a tanár maga is sokat tanul. De ezekért a dolgokért el kell-e utazni Mexikóba vagy egy másik országba? Vagy elég csak nyitottnak lenni, bárhol is vagyunk és akár most elgondolkodni Gál Kati tapasztalatain? 
Az általánosítás madártávlata

Az általánosítás madártávlata

Mindegy, hogy fehér vagy fekete, húsevő vagy nővényfaló, gyors vagy lassú - PrehryFarkas mindig is szerette őket. Eddig. Aztán egy mexikói napfelkeltés tengerparti séta során történt valami, amitől minden megváltozott. 
Halottak Napja Mexikóban

Halottak Napja Mexikóban

Ma mindenszentek, holnap halottak napja. Utóbbi egyáltalán nem az a komor, szomorú ünnep Mexikóban, mint Magyarországon. Gál Kati cikkéből kiderül, hogy arrafelé a fekete színnek gyakorlatilag nyoma sincs ekkor és a hangulata is egészen más a halottak napjának.
Viva Mexico!

Viva Mexico!

Nemsokára beköszönt a hideg és bizony ideje megtervezni, hova is utazzunk, ha melegebb éghajlatra vágyunk. Mit szólnátok mondjuk Mexikóhoz? Hogy esetleg drága? Annika Bjørn bebizonyítja: nem feltétlenül. Viszont cserébe az élmény: megfizethetetlen.