Cikkek innen: Peru

4 + 1 szuperétel az Andokból

4 + 1 szuperétel az Andokból

A szuperételekben az a közös, hogy alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek, de tápanyagban gazdagok, így fogyasztásuk kifejezetten javasolt az egészség megőrzése céljából. Az alábbi ételek az Andok környékén, Dél-Amerikában teremnek, de többségük itthon is beszerezhető. Braun Henriett pedig összeírta nekünk jótékony hatásukat.
Peru legújabb csodája: a Szivárvány hegy

Peru legújabb csodája: a Szivárvány hegy

Ha Peruról csak a Machu Picchu vagy a Nazca vonalak jutnak eszedbe, esetleg a lámák, akkor most mutatunk neked valami újat. Egy alig két éve látható természeti csodához kalauzol el minket szerzőnk, Braun Henriett.
Inti Raymi, a perui Napfesztivál

Inti Raymi, a perui Napfesztivál

Inti Raymi a Nap ünnepe az ősi inka birodalomban. Ezt a Napfesztivált élesztették újra Peruban a 20. század derekán, és azóta is minden év június 24-én ünneplik.
Így raboltak ki négyszer Limában

Így raboltak ki négyszer Limában

Gyönyörű modern épületek, előkelő klubok, mesés parkok, pálmafák tövében padok tengeri kilátással. Körömi Mária írása után mégsem fogsz arra vágyni, hogy Limába költözz. Hogy miért? Szerzőnket is többször kirabolták, szétlőtték a zárját. De Peru fővárosában mindez: normális. A turisták pedig ezeket a veszélyeket megúszhatják, ha megfogadják a cikkben leírt tanácsokat!