Cikkek innen: Törökország

Milyen szuveníreket érdemes vásárolni Isztambulban?

Milyen szuveníreket érdemes vásárolni Isztambulban?

Ha egy hely van a világon, ahonnan nehéz hazajönni szuvenírek nélkül, akkor az Isztambul. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy a megszokott hűtőmágnesekkel és képeslapokkal is beérjük, vagy valami igazán különlegeset szeretnénk vásárolni. Orosz Joli az utóbbira esküszik és konkrét tippjei is vannak, hogy hol mit érdemes beszerezni.
Tavaszköszöntő tulipánfesztivál Isztambulban

Tavaszköszöntő tulipánfesztivál Isztambulban

Azt hitted, hogy a tulipánok Hollandiából származnak? Hát nem. Az igazi hazájuk Törökország, ahol minden áprilisban még fesztivált is rendeznek nekik minden áprilisban. Szóval ha éppen van egy szabad hétvégéd mostanában, Orosz Joli már mondja is, hogy mit érdemes megnézni ilyenkor a városban.
Kék Lagúna

Kék Lagúna

Ha tökéletesen kék, tükörsima, áttetsző vizű, homokos öbölre vágytok, Törökországban találjátok, Ölüdeniz partjainál. A Kék Lagúnát a világ legszebb strandjai között tartják számon. Gál Kati írása után tudni fogjátok, miért.
A török vonzerő

A török vonzerő

Hogy miért is szeretjük a törököket? Mi az, ami Törökországban rabul ejt és ha egyszer elutazunk oda, utána újra és újra visszacsábít? A világon rengeteg szép hely van, fogalmaz az alábbi írás szerzője, ez az ország mégis más. A cikkből kiderül, miért.