<

Finn konyha

A város legjobb étterme

A város legjobb étterme

Lehet hamburgeres vagy egy igazi ínyenc hely. Lehet népszerű vagy alig ismert. Egy a lényeg: a legjobb legyen a városban. Összeállítás azokról az éttermekről Limától Luxembourgig, ahol szívesen hagyod ott a 10% borravalót.
Birkakolbászt! Sztorik a kisboltból.

Birkakolbászt! Sztorik a kisboltból.

Biztosan tapasztaltuk már -legyünk bármelyik oldalon-, hogy az eladó-vevő, vevő-eladó párbeszéd olykor nehézkesen indul. Vilisics Ferinél most az utóbbié a főszerep. De mit csinál az ilyen zökkenőkkel egy udvarias boltvezető, tulajdonos? Kérdez, segít, kommunikál, kiszolgál. És persze ugyanilyen udvariasan helyretesz bárkit, ha szükséges. 
A finn költő reggelije: Runeberg tortácska

A finn költő reggelije: Runeberg tortácska

A száraz kenyérből lesz a zsemlemorzsa. Ezt rászórjuk a rántott húsra, a nudlira, a szilvás gombócra vagy a túrógombócra. Magyarországon. Ehhez képest a finnek nem csak külsőleg alkalmazzák, hanem eleve ebből készítenek egy süteményt. Vilisics Feri története egy furcsa, de finom ünnepi ételről.
7+1 fogás - Gasztronómiai cikkeink legjava

7+1 fogás - Gasztronómiai cikkeink legjava

Unod a banánt? De még jobban a tipikus magyar vasárnapi ebédet? Az eddig megjelent gasztronómiai cikkeinkből összeszedtünk neked hetet, melyek segítségével megreformálhatod az étkezési szokásaidat. Bónusz: Meki teszt videó Amerikai Petivel.
Mr. Kolbász – Egy finnországi magyar útja a segélyektől a sikeres vállalkozásig

Mr. Kolbász – Egy finnországi magyar útja a segélyektől a sikeres vállalkozásig

Ha valaki, akkor Vilisics Feri pontosan tudja, hogy külföldön sem kolbászból van a kerítés. De ami mégis abból van Helsinkiben, azt minden bizonnyal ő építette, a saját kezével. Interjú egy szenvedélyes és egyre sikeresebb magyarral, akire igazán büszkék lehetünk mindannyian.
Virslileves és halgombóc, avagy a finn menza anatómiája

Virslileves és halgombóc, avagy a finn menza anatómiája

Úgy tűnik, hogy egyik nép sem ússza meg a menzák szépségeit. Míg itthon a betűtésztás paradicsomleves kísér végig óvodától a munkahelyi ebédekig, addig a finnek... Na, hogy ők mit esznek, arról ír most Vilisics Feri. 
Egy költözés, az anyós és a finn lazacleves

Egy költözés, az anyós és a finn lazacleves

Hogyan lesz az anyós népszerű? Úgy, mint Vilisics Ferié. Aki ezzel az egyszerű, itthon is könnyen elkészíthető étellel lopta be magát nemcsak a veje, a költöztetők, hanem a mi szívünkbe is.
A finn kiskert és annak királya: a rebarbara

A finn kiskert és annak királya: a rebarbara

Az uborkaszezont nem ismerik a finnek. Bezzeg a rebarbarát! Vilisics Feri újabb érdekes írása ezúttal a finn veteményesekről és arról, hogy a rebarbara lekváron túl is van élet.