Honvágy

Mennyire nehéz külföldről hazaköltözni?

Mennyire nehéz külföldről hazaköltözni?

Elkészült a Menjek/Maradjak dokumentumfilm-sorozat negyedik része. Az Édes otthon alcímű epizód három hazaköltöző magyar családról szól. A filmet november 18-án mutatják be Budapesten.
Magyar kikelet, avagy hazajönni minden tavasszal

Magyar kikelet, avagy hazajönni minden tavasszal

A tavasz a megújulás időszaka, Briginek a hazatérésé. Neki nem a karácsony, hanem a kikelet hónapjai azok, amikor a legszívesebben van itthon. De úgysem az évszak vagy a hónap a lényeg, hanem az, hogy kikkel és hogyan tudja tölteni az ember azt a pár napot, mielőtt újra visszautazik oda, ahol él és dolgozik.
Erdély, az én hazám

Erdély, az én hazám

"Ez az én szülőföldem és nekem kicsit olyan, mint Meseország, minél ritkábban látom, annál inkább szomjazik rá a lelkem és az egész lényem" - írja Mihálydeák Rita, akit habár az élet messze sodort el hazájától, Székelyföld marad szívében mindig az a hely, ami az otthont jelenti.
Otthonról haza - Honvágy Koblenzben és Budapesten

Otthonról haza - Honvágy Koblenzben és Budapesten

Mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy valahol igazán otthon érezd magad? Vagy ez nem is az időtől függ? Czett Petra felismerései teljesen hétköznapi helyzetekben Budapesten és Koblenzben.
Hiányzol Magyarország! Szeretlek Olaszország!

Hiányzol Magyarország! Szeretlek Olaszország!

Feladó: Schatz Roberta. Címzett: Magyarország. A feladás helye: Monopoli, Olaszország. A levél tárgya: hazajövök, de...
Amikor nincs miért hazamenni

Amikor nincs miért hazamenni

Külföldön sokkal jobb! Mindenki gazdag és szerencsés aki ott élhet, dolgozhat, tanulhat. Vagy mégsem? A valóság mindig összetettebb mint elsőre gondolnánk. Szubjektív és őszinte vallomás arról, hogy milyen érzésekkel kell szembenézni, ha külföldön él az ember.
Hiányoztok!

Hiányoztok!

Egy idő után vannak dolgok, amik átértékelődnek. Ilyen lehet a külföldi életünk is, ami egy ideig csupa kaland és izgalom. Aztán, ahogy Szerencsés Hellával is, megtörténhet, hogy szép lassan stabilitásra, gyökerekre vágyunk és magunk mellett akarjuk tudni a szeretteinket, érezni a rég elhagyott otthon melegét. Ilyenkor hogyan tovább?
Kösz mindent, Magyarország! De azért szeretlek...

Kösz mindent, Magyarország! De azért szeretlek...

Ez itt a gondolat, ami megszületik a fejedben, hogy elhagyod Magyarországot. Ez itt az érzés, amikor két helyen is jól érzed magadat. Ez itt a szív, ami kettészakadt a haza és az új otthon között. Ez itt Mórocz Ági új cikke.
Tizenkettő egy tucat - 12 fontos gondolat a Hello Magyarok! eddigi  12 legolvasottabb cikkéből

Tizenkettő egy tucat - 12 fontos gondolat a Hello Magyarok! eddigi 12 legolvasottabb cikkéből

Szívünk szerint minden eddig megjelent cikkünkből tettünk volna ebbe az összeállításba egy gondolatot, de úgy elég hosszúra sikeredett volna. Úgyhogy érjétek be most egy tucatnyi jó gondolattal, 12 szerzőnktől, amik talán sosem íródtak volna meg a csapatunk többi tagja nélkül - és persze nélkületek, az olvasók nélkül sem. Bónusz: Amerikai Peti egyik legkedveltebb videója.
Az Ígéret földje – Hazamenni ciki?

Az Ígéret földje – Hazamenni ciki?

Amikor kiderül, hogy az Ígéret földje nem tejjel és mézzel folyó, a kerítés sincs kolbászból, és aki miatt az új országba költöztél mégsem a nagy Ő... Vajon ezen a ponton érdemes feladni, vagy inkább tovább folytatni külföldön idegenként? Menni vagy maradni?
Itthon és otthon, avagy mit jelent számomra Magyarország?

Itthon és otthon, avagy mit jelent számomra Magyarország?

Peti-Peterdi Réka őszinte vallomása következik: hogy milyen most itthon? Milyen lesz majd otthon? Írását olvasva, szinte megelevenedik előttünk a táj, érezzük az ízeket és az illatokat... A szebbnél szebb fotók pedig tovább mesélik a történetet és megkapjuk a válaszokat is. 
Nem a tiéd (De az lehet)

Nem a tiéd (De az lehet)

"Nem a te városod. Nem a te házad. Nem a te utcáid..." – ismerős az érzés, ugye? Amikor minden, ami a tiéd, több ezer kilométerre van tőled. Az érzés, az a maró...elmúlik egyszer vajon? Vilisics Feri erről ír.
Magyar vagyok, de turista

Magyar vagyok, de turista

Kívülállók lettünk? Vagy emlékek? Esetleg már csak egy chat-ablak? Hol az itthon és mi az otthon? Tulajdonképpen ki irigykedik kire? Annika Bjørn elgondolkozott.
A búcsúzás nagymestere

A búcsúzás nagymestere

"Búcsúzni annyi, mint egy kicsit meghalni." – hangzanak Charlie Chaplin szavai. Most olyan dologról fogok írni, amely szerintem minden külföldön élő és otthonmaradó embert érint és megérint, mégis keveset beszélünk a róla: az örökös búcsú.