Dóczi Tamás

Öt évvel ezelőtt kerültem Kelet-Ázsiába, és nagyjából itt is maradtam. Sanghaj és Tokió, az urbanisztika sokmilliós városszörnyei megannyi izgalommal rendelkeznek, a végeláthatatlan felfedezés élmén...továbbyét nyújtva. E metropoliszok nyüzsgésében az az érzésünk támadhat, hogy velünk együtt mozog e bolygó, maradandót sokszor csak egy fotó, vagy lejegyzett gondolatfoszlány alkothat. Ebből igyekszünk minél többet szolgáltatni.

Cikkeim

Misztikus Aokigahara - a japán öngyilkos erdő

Misztikus Aokigahara - a japán öngyilkos erdő

Hátborzongató csendjéről számos legenda született. A japán mitológia leghíresebb "fatengere" a San Franciscó-i Golden Gate híd után a világ második legnépszerűbb helyszíne. És hogy milyen helyszín ez? Tökéletes! - gondolhatták magunkban mindazok, akik életük kioltására látogattak el Aokigahara sűrű erdejébe.
Tokiói gyilkosságok

Tokiói gyilkosságok

Mert minden városnak van egy sötétebb múltja. Mi most újra Japánban járunk, és a Tokió pályaudvarról hozunk egyszerre két ilyen fekete esetet is.
És a japán péniszfesztiválról hallottál már?

És a japán péniszfesztiválról hallottál már?

Eddig azt hittük, hogy Magyarország a fesztiválok hazája. Van itthon már mindenféle, de hogy pont ez nem jutott még senkinek az eszébe itthon? Pedig de szép is lenne a közterületeket ellepő, ünneplő tömeg, amint egy emberként szorongatja rózsaszín, pénisz alakú nyalókáját. Ahogy történik ez minden évben Dóczi Tamás lakóhelyén, a japán Kavaszakiban.
Szerzőink