Simon Orsi

Kicsit kilógok a sorból olyan szempontból, hogy jelenleg nem a világ egy távoli, egzotikus pontjáról írok, hanem kis hazánkból. Mindig is szerettem utazni, világot látni, új szokásokkal megismerkedni ...tovább– bár úgy alakult az élet, hogy eddig nem tudtam erre irányuló terveimet maximálisan megvalósítani.
Sokat törtem a fejem azon, honnak ered ez az utazhatnék. Gyerekként főleg Magyarországot jártam be, a nyarak a Balaton mellett teltek. Aztán a főiskolás éveimben pár napot a franciaországi Bordeaux mellett töltöttem, egy testvérvárosi kapcsolat révén. Bejártuk a környéket, láttuk az óceánt, (nagy szó volt ez akkor, még tengerparton se nagyon voltam korábban) a kis és nagyvárosokat. Jártunk világítótoronyban és konyaklepárlóban is. Megtapasztaltuk azt, hogy élnek arrafelé az emberek. Azt hiszem, ez az út indított el valamit, ekkor fogalmazódott meg bennem erőteljesen az, hogy a világ érdekes és látni kell. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a franciaországi út után kezdtem el komolyan nyelveket tanulni –ezt a törekvésemet annyira komolyan vettem, hogy a mai napig ebből élek
Egy évvel ezután már új cél lebegett a szemem előtt, és az angliai utam terveztem.Közel két évig éltem Anglia déli részén egy nagyvárosban,au-pairként dolgoztam, nyelvet tanultam, felfedeztem, elvarázsolódtam. Annyira, hogy hazaköltöztem ugyan, de pár éve minden nyáron visszatérek. Főleg az itt szerzett élményeimről fogok írni nektek.

Cikkeim

Szerzőink