Szabó Dániel

Szabó Dániel vagyok Koppenhágából. Az elmúlt két évben Dániában, Hollandiában és Kaliforniában tanultam újságírást, az egyetem befejezése után pedig Skandináviát választottam otthonomnak. Ha szeretené...továbbd megtudni, hogyan csináltam, kattints! Amennyiben a dán hygge, a san franciscói hippik, az amszterdami piroslámpás negyed vagy a nepáli kultúra érdekel, még mindig jó helyen jársz.

Cikkeim

Fenntarthatóság és a világ: 1. Dánia

Fenntarthatóság és a világ: 1. Dánia

Játszottunk már a gondolattal, hogy milyen lenne országunk, ha függetlenítené magát a fosszilis energiahordozóktól (szén, földgáz, kőolaj)? Nos, Dánia már nem játszik a gondolattal, hanem nagyban cselekszik! Olyannyira, hogy zöld növekedési programjának célja: 2050-ig teljes mértékben függetlenedni  a fosszilis tüzelőanyagoktól. Már csak követnünk kellene a skandináv zöld példát!
18 nap Nepálban: Az ezerarcú ország - fotóriport

18 nap Nepálban: Az ezerarcú ország - fotóriport

Szabó Dani írásaiból szinte mindent megtudhattunk Nepálról. Talán már csak egy dolog hiányzott: milyen a hangulata az országnak? A sorozat befejező részében 27 képben mutatja be a szerző azt, amit nehéz lett volna elképzelni.
18 nap Nepálban: Így maradt gáz és üzemanyag nélkül egy egész ország

18 nap Nepálban: Így maradt gáz és üzemanyag nélkül egy egész ország

Minden az új alkotmánnyal kezdődött. Az uralkodó kisebbség ráerőszakolta érdekeit a hatalom nélküli többségre. Ennek eredménye pedig nem lehetett más, mint elégedetlenség, zavargások és végül utcai harcok. Szabó Dani áttekintője a természeti katasztrófák és a kirekesztő politikai által sújtott Nepálról.
Szerzőink