Szabó Rolasd

Namaste!
2015 júliusában kaptam egy telefonhívást az indiai nagykövetségtől, hogy megkaptam egy egyéves ösztöndíjat Indiába, van egy hetem beadni az oltásokat, elintézni a vízumot, blablabla, f...továbbelszállni a gépre. Egy hét elteltével kiderült, hogy ez az egy év indiai időszámítás szerint két évnek felel meg, amit a dél-indiai Mangalore városában kell eltöltenem.
A fenti történet szépen leírja azt, hogy milyen is az élet errefele. Na, s a bejegyzéseim nagy része erről fog szólni.
India, egyetem, bürokrácia, s jó esetben marad még erőm és energiám arra is, hogy a gazdag dél- és (hamarosan remélhetőleg) észak-indiai kultúráról beszámolhassak :)

Cikkeim

A nagy vegetáriánus útikalauz II. - Ázsia, Amerika, Afrika

A nagy vegetáriánus útikalauz II. - Ázsia, Amerika, Afrika

Ma sztereotípiákat cáfolunk meg: a világ változik és vele együtt az étkezési szokások is. Ki gondolná, hogy manapság talán könnyebb a vegetáriánusoknak az étkezésüket megoldani a hagyományosan hamburgerfogyasztásról ismert Egyesült Államokban, mint mondjuk a rizst termelő Vietnámban? Ha Te nem, és vegetáriánus vagy, akkor ez a cikk éppen neked szól, mielőtt repülőre ülnél.
Majdnem minden, amit az indiai vasútról tudni szerettél volna - I. rész

Majdnem minden, amit az indiai vasútról tudni szerettél volna - I. rész

"Indiára sok rosszat lehet mondani, főleg ha összehasonlítjuk a fejlett kelet-közép-európai posztszovjet államokkal, de ebben a gigantikus megaszuper poszt-brit demokráciában van egy dolog, ami összetettségében és királyságában felülmúl mindent: a vasút." Szabó Rolasd cikksorozatának első része.
Szerzőink