Vilisics Feri

Poszt-doktori kutatónak érkeztem a Helsinki Egyetemre. Témáim a zoológia, városi ökológia és a városi zöldtetők élővilága köré csoportosultak egészen addig, amíg a forráshiány miatt új utakat kellett ...továbbkeresnem. A gasztronómia jelenleg reneszánszát éli Finnországban is, és én is ebben látom a kitörési pontot. Vállalkozásommal (Feri's Sausages / Makkaramies Oy) a kezdetekben kézműves kolbászokat fogok gyártani, de már most látszik (kéthetente tartok csoportos kolbászkurzusokat ill. előadásokat), hogy a képzési vonalon is szép jövő előtt állhatunk. Nem vagyok egyedül, családi vállalkozás ez.

Az én utazásom vertikális. Sok országbn jártam már, általában mégsem országok között jövök-megyek, hanem társadalmi rétegek között liftezek a munkanélküli emigránsok világától a dúsgazdag svéd-finn arisztokrata családokig. Majd írok erről is.

Cikkeim

Az alkohol ABC-je, avagy ezt és így isznak a világ körül: A-K

Az alkohol ABC-je, avagy ezt és így isznak a világ körül: A-K

Mit igyunk és hogyan? Hazai pályán ez nyilván nem kérdés, de ha külföldre merészkedünk, jó, ha tisztában vagyunk a helyi szokásokkal. Az alkoholfogyasztás egyébként is az egyik legfontosabb szociális alapvetés, ezért aztán összegyűjtöttük a nélkülözhetetlen tudnivalókat sörről, borról és töményekről is, hogy kevesebb meglepetés érjen a világban.