Milwaukee 53212

Egy igazi gimis love story Amerikából

Milwaukee 53212 - Egy igazi gimis love story Amerikából
Milwaukee 53212 - Egy igazi gimis love story Amerikából

Tiniéveim egyik kedvelt sorozata volt a mai fejjel nézhetetlennek minősített Beverly Hills 90210. Dylan először Brendával kavart, majd Kellyvel, csereberéltek kicsit, meg volt Valerie, Kelly még ugye járt Brandonnal is, meg igazából elfelejtettem, de valahogy mindenki volt ott mindenkivel. Ha nem néztétek a 90210-t, semmit se vesztettetek, hiszen minden amerikai tinisorozat (vagy akár felnőtt sorozat) hasonló szálakon fut: sok szerelmi háromszög, négyszög, kavarások. Valahogy mindenki mindenkivel és mindenkivel mindenki... 

Bevezetés

Nem Beverly Hillsben éltem, és a sok Amerikában töltött évem után azt kell mondanom, hogy nem szabad ám mindennek bedőlni, ami a tévéből árad. Amerika nem teljesen olyan, jóval sokrétűbb, sőt, a legendával ellentétben többnyire tudják, hol van Magyarország. Én semmiképp sem a filmekben tapasztalt buborékban éltem. Ennek ellenére ez a mese pont azt ábrázolja, hogy Amerika igenis mintha Hollywoodban készült volna, és az amerikai gimis másfél év során igazi amerikai tini szappanoperába illő történet szereplője lettem én is. Kivéve, hogy nem volt kocsim, gazdag szüleim, szilikonozott mellem és szőkére festett hajam. Meg a történet Wisconsinban játszódott, kabátban a kaliforniai bikini helyett. Bár talán egy magyar gimiben is hasonlók zajlanak, csak én jártam egy kevésbe balhés konzervatívba?! Mindenesetre a Beverly Hils  90210 helyett: Welcome to Milwaukee 53212!


Cselekmény

Én az East High School-ba jártam. Jake a Westbe. Én junior (tizenegyedikes) voltam, ő senior (tizenkettedikes). Közös barátok révén találkoztunk. Szerelem volt első látásra. Bejött a szép kék szeme, a depressziós tekintete és a a hosszú haja. Neki is valószínűleg hasonló mély’ tulajdonságaim tetszhettek meg: mondjuk a Nirvana pulcsim meg a fekete körmeim. Azonnal összejöttünk. A kapcsolat elején alig tudtam angolul, a végén viszont már nagyon jól. Egyik volt lakótársam mondta pár éve, hogy vízszintesen tanul az ember legjobban idegen nyelveket. Talán igaza van.

Jake nagyon rendes srác volt amúgy: jófej, érzékeny, törődő, mindig telefonált és vett virágot. Picit néha még túlzásba is vitte. Egyszer darts-oztunk a haverokkal. Liz nevű barátnőm megunta és felállt, mire a pasija, Steve, vicceskedve átölelt és valami olyat mondott:"Nem baj, ha itt hagysz, Liz. Látod, már találtam is újat." Jake nem vette a viccet, dühösen esett neki Steve-nek. Nem nagyon tudtam, mit kéne a helyzettel kezdeni. De, ami még rosszabb, hogy Jake anyukája már a kapcsolatunk kezdete után pár héttel rólunk készült képekkel tapétázta ki a házukat. Nem viccelek, mindenhol ott lógtunk. Csak picit ijesztett meg a dolog, elvégre nem házasodni készültem. Kedves nő volt, de ez azért túlzás, nem?! Később kiderült, hogy az anyuka amúgy minden korábbi barátnővel is ezt csinálta: ahogy a fia cseréli a csajokat, ő úgy a fotókat.

Bonyodalom

Előttem Jake Carly-val járt, aki amúgy nagyon jó barátnőm volt. És ők a szakítás után is nagyon jó barátok maradtak, mint a filmekben. A első amerikai promom (tavaszi bál, mely a szalagavató amerikai megfelelője) előtt a csajok beleerőltettek egy közös, lányos készülődésbe. Na mármost: én alapból nem vagyok ez a fessük egymás körmét és vihogjunk típusú csajos-partizós, tehát amikor három lány esett neki a hajamnak, hogy"jaj, micsoda frizura" és"jaj, a smink", sikítani akartam. Az"olyan ééédesek vagytok Jake-kel, mint a csuda" sikongatások meg pláne kibírhatatlanok voltak.

Itt találkoztam először Kelly-vel, aki Carly ovis legjobb barátnője. Kelly - bár akkor már három éve tartós barátja volt - mindent megpróbált, hogy lenyúlja Jake-et. Nem jött össze neki - később megtudtam, hogy Jake ki nem állhatta Kelly-t, már az általános iskola óta -, így Liz párjára pályázott, szintén sikertelenül. Kelly egyébként besegített a Jake-kel való szakításomba is. Már érett bennem, hogy ez jó lépés lenne, és tipikus hülye tinilány módjára gyorsan megosztottam terveimet egy barátnőmmel, aki persze elpletykálta a fél világnak. Nem sokkal később, Carly szülinapi buliján történt, hogy Kelly úgy másodpercenként elrikkantotta, hogy"Jake egy olyan rendes srác ám, nehogy dobjad, nehogy összetörd a szívét, gondold át újra". Szóval Jake-nek így aztán leesett, hogy mi van.

Összetörtem a szívét, de nem örökre. Fél évvel kesőbb már Navallal járt. Akkoriban Carly, Naval és én szétválaszthatatlanok voltunk. Ki is kérték az engedélyem. Áldásomat adtam rájuk. Bár picit fura volt, mikor Jake néha hozzám járt tanácsért és Naval meg minden intim részletet megosztott velem. Sőt, néha én szolgáltattam alibit Navalnak a konzervatív indiai szülei előtt.

Fordulat

Eljött a következő prom. Az addigra végzett West High School-os Jake egy újabb east-es lány révén egy újabb east-es promon találta magát. Az én párom egy balfék volt, igazából csak a pároknak járó olcsóbb jegy miatt mentünk együtt, szóval azonnal kettéváltunk érkezés után.  After-prom (a bál utáni buli) környékére már Navalt se találtuk, később kiderült, hogy egy dílerrel üzletelt. Ezalatt Jake kihasználva a helyzetet azonnal rám akart mászni, hogy hiányzom meg milyen jó is vagyok én. Nem jöttünk össze. Kelly pletykái szerint viszont igen, mert ő aztán látta. Lett is belőle balhé. Aztán kiderült, hogy bár Jake és én nem, de Naval és a díler viszont igencsak közeli kapcsolatba kerültek az egyik mosdóban. Jake és Naval így végül szétmentek... Aztán újra összejöttek. Aztán Jake megcsalta Navalt Carly-val, de ebből nem lett szakítást, mivel csak pár csókról volt szó, Carly szüzességi fogadalma miatt. A végső szakítást az okozta, hogy Naval viccből azt mondta, hogy Mexikóba költözik, mikor csak nyaralni ment. Jake úgy érezte már nem bízhat benne és dobta. Bár lehet, hogy a jövőbe látott és tudta mennyi drogot és pasit fog Naval elfogyasztani Cancúnban.

A gimi véget ért, a barátságok kettészakadtak, egy ideig tartottuk a kapcsolatot, aztán nem. Később a Facebook és pár személyes véletlen találkozás révén szolgálhatok egyfajta befejezéssel: mi is lett főhőseinkkel.

Konklúzió

Kelly megpróbálta lenyúlni Carly több pasiját, néha sikeresen. Carly pedig bosszúból a szüzességét Kelly gimnáziumi szerelmének adta. Már nem barátnők. Kelly megházasodott, szült két gyereket, és sajnos ugyanennyi gerincműtéten is átesett (a kettő között nincs összefüggés), majd benyújtotta a válókeresetet. Bár a válás lezajlása előtt gyorsan összeköltözött egy ex-drogfüggő sráccal, akivel már gimiben is jóban voltak és pillanatok alatt teherbe esett ikrekkel. Azóta megházasodtak, az ikreken kívül egy újabb baba is született. Mivel a srác az előző kapcsolatából is hozott egy kisfiút, így összesen hat gyereket nevelnek. Mindezt 30 éves koruk előtt sikerült...

Carly, mint tudjuk, gyorsan elfelejtette a szüzességi fogadalmát, és fél Milwaukee-val lefeküdt azóta. Nem beszéltem vele nyolc éve. A Facebook szerint pár éve házasodott, az első gyerek ősszel született, ugyanott dolgozik tíz éve, a fősulit sosem fejezte be.

Naval feleségül ment egy indiai fiúhoz hogy megszerezze a srácnak a zöld kártyát. Azóta elváltak. Naval évek óta Kanadában él, azt írja, hogy boldog. Hogy ezt az extasy teszi-e vagy sem,  nem tudom.

Jake-kel egy ideig nagyon jóban voltunk, aztán valahogy másfelé sodort minket az élet. Évekkel később hallottam felőle. Jegyben járt egy 22 éves lánnyal, akinek már volt egy 5-6 éves kislánya mástól. Az esküvő előtt pár héttel a lány kitalálta, hogy nem tudja, mit akar. Szakítottak. Jake-et leginkább az bántotta, hogy volt egy (mostoha) kislánya, aki szintén elvesztett emiatt. Többek között nekem sírta el a baját. Ennek immár két éve. Azóta nem beszeltem vele. A Facebook szerint tavaly megházasodott és kínai feleségével úgy tudom, hogy az USÁ-ban élnek.

Én azóta nem kerültem igazán tipikus szappanoperás kalandokba. Egy tinisorozat helyett inkább egy utazási csatorna programjait élem, és járom a világot. Tavaly pedig férjhez mentem, életem szerelméhez, egy embert próbáló távkapcsolat után.

The end 

Talán tíz év múlva nyomunk egy folytatást, ahogy a 90210 is tette az új sorozatával.

Utóirat: A neveket megváltoztattam, de a drámai történet szóról szóra igaz.


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!