10 ingyenes dolog Chicagóban

10 ingyenes dolog Chicagóban
10 ingyenes dolog Chicagóban

Chicago az Egyesült Államok 3. legnagyobb városa New York City és Los Angeles után szorosan, több, mint 2 millió 700 ezer lakosával. A Vészhelyzetből jól ismert város a Midwest régióban, Illinois államban, a Michigan-tó partján fekszik. A tó hatásának köszönhetően állandóan szeles Windy City-nek (Szeles Város) becézett Chicago egy nagyon izgalmas város rengeteg kikapcsolódási, kulturális és szórakozási lehetőséggel, amelyek közül sok ingyenes. Hogy ingyenes? Igen, itt is van 10 példa, mit csinálhatsz, ha spórolni szeretnél.

A Cloud Gate, azaz a Felhő Kapu a Millenium ParkbanA Cloud Gate, azaz a Felhő Kapu a Millenium Parkban(Fotó: Flickr/Cristopher Michel)

6. Hallgass zenét!

Tavasszal és nyáron a Millenium Parkban ingyenes szabadtéri koncertek vannak, a Chicago Kulturális Centerben szintén van erre lehetőség. Városszerte sok szórakozó helyen vannak ingyenes esték, például az Empty Bottle-ban hétfő és péntek esténként vannak ingyenes koncertek.


7. Egyél!

Amerika általában a kóstolók királya. Menj be bármelyik Whole Foods-ba és a kóstolókból egész jól megreggelizhetsz vagy meguzsonnázhatsz. Őstermelői piacra, gasztronómiai rendezvényekre, és hasonlókra is érdemes járni. Sok bárban ingyenes nassolnivalók vannak.


8. Nézz filmet!

Nyaranta a Filmek a Parban (Movies in the Park) keretében ingyenes filmvetítések vannak. Több, mint 250 filmet vetítenek a város különböző parkjaiban. Vigyél egy plédet, jó barátokat és ennivalót.


9. Csatlakozz egy ingyenes városnézéshez.

Chicagóban van lehetőség ingyenes sétálós túrára, gasztronómiai túrára és BYOB (Bring Your Own Bike, Hozd a Saját Biciklid) túrára is. Ha nincs kedvünk magunkat navigálni és az útikönyvvel vagy okostelefonnal ügyetlenkedni, érdemes egy ilyenhez csatlakozni.


10.   Igyál sört.

A Revolution Sörfőzde lehetőséget ad nem csak fizetős túrákra, sörözésre és vásárlásra, de korlátozott mennyiségben ingyenes túrákra is, ha elég hamar érkezünk. Csakis 21 éves kor felett.


Ez a 10-es lista persze inkább csak egy ízelítő Chicagóhoz, hiszen ez a sokszínű város annyi lehetőséggel szolgál, hogy nem elég pár nap a megismeréséhez. Ha igazán ki akarjuk használni a lehetőségeket, érdemes nyáron menni, hiszen a tél kegyetlen hideg, korán kezdődik és sokáig tart. A nyarak viszont annál szebbek és izgalmasabbak. 

Kiemelt kép: Chicago a Michigan-tó felől (Fotó: Flickr/Roger)


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!