Gasztro

Szerző
Ország
Időtartam
Címkék
Szöveg
Húsvéti receptek a nagyvilágból: inka áldás, báránysüti és záptojás

Húsvéti receptek a nagyvilágból: inka áldás, báránysüti és záptojás

Tradicionális vagy újszerű húsvéti asztalt terítenénk idén? Bárhogy is döntsünk, húsvéti recept-összeállításunk mindenki számára tartogat pár tippet. Válogassunk kedvünkre a kókuszos makaron, a vodkás kulics, a báránysüti, vagy épp a zsázsás záptojás közül. Húsvéti receptkörút a nagyvilágban.
Hogyan készül az eredeti kanadai juharszirup?

Hogyan készül az eredeti kanadai juharszirup?

Kezdésnek végy egy fát, ültesd el és nevelgesd 45 évig. A gyereked majd leszüreteli - valahogy így kezdődik minden juharszirup-készítő kézikönyve. Ha eddig azt hitted, hogy az államkötvényeknél nincs jobb hosszú távú befektetés, akkor majd most felvilágosít erről a furcsa kanadai iparágról Takácsy Dorka. És közben mindent megtudhatsz az észak-amerikai ország nemzeti édességéről és annak elkészítéséről.
Mi jön a Bocuse d’Or után?

Mi jön a Bocuse d’Or után?

Tele a média még mindig a lyoni gasztro világversennyel. Nem csoda, hiszen Széll Tamás és csapata a rangos 4. hely mellett két különdíjat is magáénak tudhatott. Bennfentes vendégszerzőnk az eseményről, lyoni élményeiről és úgy általában a magyar gasztronómia versenyképességéről ír most röviden.