<

Gasztro

Szerző
Ország
Időtartam
Címkék
Szöveg
Húsvéti receptek a nagyvilágból: inka áldás, báránysüti és záptojás

Húsvéti receptek a nagyvilágból: inka áldás, báránysüti és záptojás

Tradicionális vagy újszerű húsvéti asztalt terítenénk idén? Bárhogy is döntsünk, húsvéti recept-összeállításunk mindenki számára tartogat pár tippet. Válogassunk kedvünkre a kókuszos makaron, a vodkás kulics, a báránysüti, vagy épp a zsázsás záptojás közül. Húsvéti receptkörút a nagyvilágban.
Hogyan készül az eredeti kanadai juharszirup?

Hogyan készül az eredeti kanadai juharszirup?

Kezdésnek végy egy fát, ültesd el és nevelgesd 45 évig. A gyereked majd leszüreteli - valahogy így kezdődik minden juharszirup-készítő kézikönyve. Ha eddig azt hitted, hogy az államkötvényeknél nincs jobb hosszú távú befektetés, akkor majd most felvilágosít erről a furcsa kanadai iparágról Takácsy Dorka. És közben mindent megtudhatsz az észak-amerikai ország nemzeti édességéről és annak elkészítéséről.
Mi jön a Bocuse d’Or után?

Mi jön a Bocuse d’Or után?

Tele a média még mindig a lyoni gasztro világversennyel. Nem csoda, hiszen Széll Tamás és csapata a rangos 4. hely mellett két különdíjat is magáénak tudhatott. Bennfentes vendégszerzőnk az eseményről, lyoni élményeiről és úgy általában a magyar gasztronómia versenyképességéről ír most röviden.
Az alkohol ABC-je, avagy ezt és így isznak a világ körül: L-Z

Az alkohol ABC-je, avagy ezt és így isznak a világ körül: L-Z

Alkoholból sosem elég, de azért inkább csak mértékkel. Nemzetközi alkoholkalauzunk második részében L, mint Luxemburgtól indulunk és bemutatjuk további hat ország italozási szokásait. Ha annyit mondunk, hogy vodka, tequila és aperol spritz, akkor a felét már ki is találhattátok.