Cikkek innen: Franciaország

Mi jön a Bocuse d’Or után?

Mi jön a Bocuse d’Or után?

Tele a média még mindig a lyoni gasztro világversennyel. Nem csoda, hiszen Széll Tamás és csapata a rangos 4. hely mellett két különdíjat is magáénak tudhatott. Bennfentes vendégszerzőnk az eseményről, lyoni élményeiről és úgy általában a magyar gasztronómia versenyképességéről ír most röviden.
Okosváros lesz Párizs?

Okosváros lesz Párizs?

A 2015-ös klímacsúcs helyszíne nem véletlenül lett Párizs. Egy környezettudatosságra törekvő világváros, ahol, mint látni fogjuk, számos törekvés elindult, és számtalan újabb fog következni! Kíváncsian várunk 2050 Párizsa!
Születési helye: Párizs, Franciaország

Születési helye: Párizs, Franciaország

A külföldi életnél talán csak egy bátrabb dolog van: külföldön családot alapítani. A szülészetek, orvosok és nőgyógyászatok világa bárkinek rémisztő lehet, különösen, ha mindezekkel egy idegen országban szeretnénk először megismerkedni! Vendégszerzőnk, Varró Zsófia ír arról, hogy milyen érzés is az, amikor az anyakönyvi kivonatban ez szerepel: "születési helye: Párizs, Franciaország"!
10 francia vígjáték, amit mindenképpen látnod kell

10 francia vígjáték, amit mindenképpen látnod kell

Gondoltunk egy országra. 37-szer jelölték őket Oscarra a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában és 12-szer meg is nyerték azt. Nekik köszönhetjük Asterixet, na és persze Obelixet is. Nélkülük sosem ismertük volna meg Lütyőt és kollégáit, de itt született Luc Besson és Jean Reno is. Franciaország, kösz a jó filmeket, de leginkább a vígjátékokat!
Mit keresünk külföldön?

Mit keresünk külföldön?

Mivel kell megküzdeni külföldön? Hosszú beilleszkedés, nyelvi nehézségek, megtorpant önbizalom az egyik oldalon. Lelki kiteljesedés, megbecsülés, személyes elégedettség a másik oldalon. Vajon jobb Párizsban gyerekekre vigyázni mint itthon bankárnak lenni? És mit jelent a másfajta életminőség? Szerzőnk ezeket a kérdéseket feszegeti. Szerencsés Hella véleménye következik.
A párizsi fekete péntek  13. - Gondolatok a támadások másnapján

A párizsi fekete péntek 13. - Gondolatok a támadások másnapján

2015. november 13., péntek, Párizs. Bár még csak néhány órája van mögöttünk ez a nap, már egészen biztos, hogy az egyetemes történelem része lett. A francia fővárosban élőknek pedig még kézzelfoghatóbb, intenzívebb az élmény. Szerencsés Hella összefoglalója arról, hogyan élte meg ezt az estét Párizsban, mik a hírek a mai napon és hogyan látja ő a jövőt.
Gyorstalpaló Párizsról – I. rész

Gyorstalpaló Párizsról – I. rész

Párizsba készültök? De nincs időtök arra, hogy végigolvassatok egy útikönyvet vagy az interneten található rengeteg információ közül kiválasszátok a leghasznosabbakat? Akkor Szerencsés Hella gyorstalpalója Nektek íródott. Alapinfók, ha a szerelem városába utaztok.
Hiányoztok!

Hiányoztok!

Egy idő után vannak dolgok, amik átértékelődnek. Ilyen lehet a külföldi életünk is, ami egy ideig csupa kaland és izgalom. Aztán, ahogy Szerencsés Hellával is, megtörténhet, hogy szép lassan stabilitásra, gyökerekre vágyunk és magunk mellett akarjuk tudni a szeretteinket, érezni a rég elhagyott otthon melegét. Ilyenkor hogyan tovább?