Átrajzolva bár, de talpra áll a munkaerőpiac a koronavírus-járvány után!

Átrajzolva bár, de talpra áll a munkaerőpiac a koronavírus-járvány után!
Átrajzolva bár, de talpra áll a munkaerőpiac a koronavírus-járvány után!

A globális koronavírus-járvány idején munkát váltani, állást találni nem egyszerű feladat, de korántsem lehetetlen. Bizakodásunk nem alaptalan, amíg léteznek olyan állásközvetítő irodák, amelyek munkatársai azon fáradoznak, hogy egy platformon találjanak egymásra munkaadók és munkavállalók.

A jelenlegi pandémiás helyzetben egy sor kihívással néz szembe munkavállaló és munkaadó egyaránt. Köztudottan csak Magyarországon ez idáig százezrek veszítették el állásukat a koronavírus miatt kialakult válsághelyzetben. Tény, hogy a pandémia még egyet mozdított előre az amúgy is gyorsuló világunkon, és ehhez a tempóhoz most rugalmasak, nyitottak és alkalmazkodóak kell, hogy legyünk. Az átrajzolódni látszó munkaerőpiac sokunktól rövid időn belüli átképzéseket, profilváltásokat követel, és azok tudnak igazán két lábbal megmaradni a bizonytalanságokat jócskán tartogató jövőbeni munkaerőpiacon, akik ezektől a hirtelen változásoktól nem riadnak vissza. 

electrician-electric-electricity-httpswww.wallpaperflare.com.jpg Kép forrása: wallpaperflare.com

E fenti tények ismeretében akad mégis számos olyan személyzeti tanácsadó és szolgáltató cég, állásközvetítő iroda és portál, karrieroldal, amelyek előrejelzései némi bizalomra adhatnak okot. Azzal számolnak, hogy a járvány elvonulása után fokozatosan kedvezőbbé válhat a munkaerő-piaci helyzet, sőt ezt már statisztikáik alapján jelenleg is tapasztalják. 

Egy nemzetközi álláshirdető oldal, a Zutzu adatai megerősítik e fenti derűlátást. A létrejöttét követő első 2 hónapban több mint 10 ezer személy regisztrált a platformon, és legkevesebb 3000 ember talált új munkahelyet a Zutzuval. Álláskínálatuk merőben színes, kifogyhatatlannak tűnő lehetőségekkel, legyen szó képzett szakmunkás, technikus, irodai, mérnöki, pénzügyi vagy IT, vezetői pozíciókról számos iparágban. 

business-paper-office-laptop.jpg Kép forrása: wallpaperflare.com

Egyszerű, átlátható menü- és szűrőrendszerének köszönhetően, a megfelelő szűrők beállítása után már csak a számunkra érdekes munkalehetőségek, pozíciók találatait lapozhatjuk a honlapon. A csapat továbbá különböző blogbejegyzésekkel és konzultációkkal próbál hasznos tanácsokat adni, felhívni a figyelmet például a külföldre költözés bonyodalmaira is, egyszóval minél több olyan információt nyújtani, amelyek megkönnyíthetik a külföldi munkavállalást. Figyelembe véve a felhasználói visszajelzéseket, folyamatosan fejlesztik a honlapot, mind hirdetői, mind álláskeresői oldalról, hogy egy valóban praktikus, felhasználóbarát és jól működő platformot hozzanak létre. 

Miért bizakodó a Zutzu csapata? 

A honlap létrejöttét követő első 2 hónapban sikeresen elhelyezkedett több mint 3.000 felhasználó visszajelzése önmagáért beszél, de a Zutzu munkatársai arra a fontos részletre is rávilágítanak, hogy az alaposan kitöltött profilokhoz háromszor annyi visszajelzés és ajánlat érkezik. Ez pedig megerősíti azt a tényt, mely szerint a jelenlegi helyzetben a tömör CV mellé csatolt részletesebb bemutatkozás, tanfolyamok, képzések, mellékes szakmák stb. felsorolása és a tapasztalatok leírása most fontosabb, mint valaha. 

A Zutzunál azt tapasztalják, hogy olyan személyek is nagy számban regisztrálnak az oldalon, akik jelenleg rendelkeznek munkahellyel, ők azok, akik fel szeretnék mérni a lehetőségeiket, sokan egy jobb ajánlat után kutatnak. Többen a párjukkal együtt keresnek állást, javarészt külföldi munkákat, amelyeknél jellemző, hogy a munkáltató az utaztatást és a szállást is biztosítja a jelentkezőknek. Érdekesség, hogy egyre növekszik a hollandiai székhellyel rendelkező munkáltatók száma az oldalon, de általánosságban elmondható, hogy nő az állásokat hirdető cégek jelenléte a honlapon, magyarán van állás, amiből válogatni lehet. 

És hogy hogyan működik a regisztráció munkavállalóként? 

Roppant egyszerűen! Regisztráljunk a zutzu.hu platformon, mutatkozzunk be röviden, töltsük fel önéletrajzunkat, ha nincs, a honlapon újat is létrehozhatunk, ebben a Zutzu munkatársai készséggel állnak rendelkezésünkre. Olyan opció is létezik, hogy előző munkáltatónktól a Zutzu referenciát kér, ezzel is erősítve profilunkat és növelve elhelyezkedési esélyeinket. Ha mindezekkel megvagyunk, igényeinknek megfelelően jelentkezhetünk akár belföldi akár nemzetközi állásokra, mindvégig bízva a Zutzu csapat segítő, közvetítő munkájában. 

 

Hogyan regisztráljak munkaadóként? 

A megfelelő jelentkezők megtalálása sem mindig egyszerű feladat. A Zutzu ebben is segít! Cégként sincs egyéb dolgunk, mint regisztrálni és létrehozni profilunkat. Ezt követően kész, vagy a Zutzu platformon előgyártott álláshirdetés sablont használva, feltöltjük ajánlatainkat. Hirdetéseinket a Zutzu közösségi média csatornáin is megosztja és értesítést küld azon felhasználóinak, akik leginkább megfelelnek az elvárt feltételeknek. Ha egy álláskereső jelentkezik a hirdetésre, a Zutzu rögtön értesíti cégünket. 

Ha akad köztetek aktív munkakereső, vagy olyan tudatos és előrelátó munkavállaló, aki csak időszakosan a lehetőségeit latolgatja, látogassatok el a Zutzu oldalára, és győződjetek meg ti magatok az oldalon közzétett állásajánlatok sokszínűségéről. A szüntelenül munkálkodó csapat biztos abban, hogy amint még több vállalkozás talpra áll, úgy még több hirdető regisztrál, és a jelenleginél is több ajánlat közül válogathatunk, legyen szó belföldi vagy külföldi munkáról, a most megnövekedett számú, népszerű hollandiai munkalehetőségekről, a kimondottan pároknak szóló állásokról, a különböző képzettségi szintnek megfelelő ajánlatokról stb. 

Sikeres pályázást és hosszú távú elhelyezkedési esélyeket kívánunk mindenkinek!

Cikkünket a Zutzu nemzetközi álláshirdető oldal támogatta.


Tetszett? Oszd meg!

Ajánlott cikkek