Adj kölcsön egy tárgyat, amely a te elvándorlásodról mesél!

Adj kölcsön egy tárgyat, amely a te elvándorlásodról mesél!
Adj kölcsön egy tárgyat, amely a te elvándorlásodról mesél!

Outcast Europe címmel, 6 ország (Görögország, Bulgária, Macedónia, Magyarország, Csehország, Szerbia) részvételével hoz létre kiállítást az ENSZ Migrációs Ügynöksége, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM). A magyarországi gyűjtemény az elvándorlás és befogadás helyzeteit, a magyarok mindkét irányú érintettségét mutatja be tárgyakon, történeteken és műalkotásokon keresztül. Az IOM budapesti csapata most ehhez vár tárgyi felajánlásokat, amelyek a migráció mögött húzódó hétköznapi, személyes történeteket mesélik el.

A nemzetközi együttműködésben megvalósuló, több állomásos kiállítás célja, hogy személyes emlékek és történetek segítségével megismerhetőek legyenek Magyarország múltbeli és jelenkori migrációs élményei, kihívásai, ami által emberközelibbé, megfoghatóbbá tehető ez a téma. 

Az IOM helyi csapata ehhez keres olyan résztvevőket, támogatókat, akik saját, vagy családjuk elvándorlással kapcsolatos élményeit és tapasztalatait szívesen megosztanák: felajánlják a történethez kapcsolódó személyes tárgyat vagy emléket, mely a kiállítás részeként bemutatható. Bármilyen tárgyat szívesen fogadnak a szervezők, legyen az egy toll, egy cipő, egy utazótáska, a választott országba való költözés kísérője. Bármit, aminek leírható története van, és segít megérteni azokat az emberi sorsokat, amelyek az elvándorlás élményéhez kapcsolódnak. A tárgyakat kölcsönbe is lehet adni, ezek a kiállítást követően sértetlenül visszajutnak a feladóhoz. 

Project logo (1).jpg

A kiállítás három különböző narratíva mentén mutatja Magyarország migrációs élményeit és tapasztalatait. A következő témák kapcsán bármilyen tárgy küldhető: a) 1956 magyar menekültjei, b) a Magyarországra érkező, illetve az országon áthaladó migráció, beleértve a közelmúlt migrációs válságát, c) magyarok az Európai Unió tagállamaiban.

A kiállítást 2018. május 2-12. között rendezik meg Budapesten, a Pintér Galériában (1055 Budapest, Markó u. 3).

Open call poster_HU-page-001.jpg

Ha szívesen megosztanád a saját vagy családod, barátod történetét másokkal is, és ezzel hozzájárulnál a Magyarországról és a migrációról szóló kiállításhoz, úgy kérünk, töltsd ki az alábbi kérdőívet! A szervezők az [email protected] e-mail címen, vagy a 061 472 2500 számon várják a további kérdéseket. A kiállításról további információk itt olvashatók.Tetszett? Oszd meg!