Cikkek innen: Görögország

Egyél úgy, mint egy görög!

Egyél úgy, mint egy görög!

Külföldi utazásainkban mindig ott a gasztronómiai kíváncsiság. És mennyire jó, hogy így van ez, hiszen annak révén is megismerhetünk egy nemzetet. Mint most a görögöt, a saját mediterrán étrendjével. Újabb ízkalandba vágtunk bele.
Olívaolaj, a folyékony zöld arany

Olívaolaj, a folyékony zöld arany

Olívaolaj, a világ egyik csodaszere. Természetben, dísznövényként, kertben, konyhában, kozmetikában és még sorolhatnánk. Görögország pedig egy olyan szerencsés mediterrán ország, ahol ez a kincs mindenkinek adott! Lássuk mi mindenre használja! 
Fedezzük fel Thesszalonikit!

Fedezzük fel Thesszalonikit!

Görögországról ritkán ugrik be elsőre Thesszaloniki városa. Ha nem a tengerparti nyaralást vagy szigetvilágot részesítjük előnyben, akkor Athén az első választás. Ám most bemutatjuk az ország második legnagyobb városát, amihez részletes útmutatót is nyújtunk.
Ébred a görög környezettudat

Ébred a görög környezettudat

Milyen az, amikor a válság lassú környezettudatosságot szül? Amikor lemondunk olyan dolgokról, amelyekről nem gondoltuk volna, hogy le tudunk. Amikor óvjuk erőforrásainkat. A görögök, ha lassan is, de kezdik kitaposni ezt az új utat.
Bazi nagy görög lagzi

Bazi nagy görög lagzi

Milyen egy igazi bazi nagy görög lagzi? Kicsit olyan, mint a filmben: nagy előkészületekkel teli, hangos, pompás, színes, virágos, habos-babos, vicces, de kicsit visszafogottabb is annál, meghitt és hagyománytisztelő. Lássuk újra ezt a mediterrán országot, ahol természetes, hogy a párok 30 plusszos korukban házasodnak.
Kávézz görög módra!

Kávézz görög módra!

Tudtuk, hogy a görögök a világ 13. legnagyobb kávéfogyasztói? És, hogy a szieszta, hal, olívabogyó és szex mellett a kávé is a görög átlagéletkor meghosszabbítója? Vendégszerzőnk,  Sztogi egy aromás görög kávé körútra csábít most bennünket. Kávékedvelők, velünk tartotok?