Gender Reveal Party

a rózsaszín és a kék ünnepe

Gender Reveal Party - a rózsaszín és a kék ünnepe
Gender Reveal Party - a rózsaszín és a kék ünnepe

Amerika a korlátlan lehetőségek és a szüntelen bulik országa. Ezzel már akkor tisztában voltunk, amikor kiköltöztünk: a boltok rendszerint az éppen soron következő alkalmat (legyen az hálaadás, karácsony, vagy Valentin-nap) meglovagolva, töménytelen mennyiségű dekorációs elemet kezdenek árulni. Ha Halloween, akkor a tökvájó szett, ha St. Patrick-nap, akkor a zöld manósapka, ha július 4., akkor az amerikai zászló (és az annak mintájából készült bármi más) a legkelendőbb áru. A lényeg a buli és persze a mögötte megbújó anyagi érdekek, amiket a fogyasztói társadalom hivatott kielégíteni. Ezen körülmények ismeretében már az sem okozhat meglepetést, hogy errefelé a születendő gyereked nemének  felfedéséből is bulit csinálnak.

Igen, nemet írtam, azaz még jóval a „Baby Shower” (azaz a születést megelőző baba buli) előtt járunk. Ez a „Gender Reveal Party”.

(Fotó: Vajda Bálint)

A feleségem már a harmadik hónapban járt és épp a soron következő orvosi vizitünkre (én csupán érdeklődésből kifolyólag) voltunk hivatalosak, amikor szóba került egy efféle buli gondolata. A dolog lényege, hogy a baba nemét valamilyen vicces, meghökkentő módon adjuk elő / tárjuk fel / hirdessük ki a család és a közeli barátok számára. Akár személyesen, akár egy profi képsorozat keretein belül. A lehetőségek tárháza (láss csodát) ez esetben is kifogyhatatlan: felettébb népszerű például egy nagy dobozból a baba nemére utaló kék, vagy rózsaszínű lufikat eregetni. De van, aki konfettit tesz egy semleges színű léggömbbe, majd a pukkanás után (a konfetti színéből következtetve) derül fény a titokra. A hangsúly tehát a színeken van.

(Fotó: Vajda Bálint)

Mi az egyik legelterjedtebb módszert választottuk: az egyik kedves barátunk felajánlotta, hogy süt nekünk egy tortát, aminek a belseje kék, vagy rózsaszínű lesz, azaz a kedves egybe gyűltek a vágás pillanatában döbbennek majd rá az igazságra. A bevállalósabb szülők (vagyis nem mi) dönthetnek úgy is, hogy szintén kivárnak a buli napjáig. Ez esetben az orvos egy borítékban nyújtja át az „eredményt”, amit aztán csak a torta készítője bonthat fel. A fennkölt pillanatig pedig mehet a találgatás, viccelődés, egymás húzása, vagy éppen a társaság „fiús” és „lányos” táborra osztása.

(Fotó: Vajda Bálint)

Mondanom se kell, hogy a terv esetünkben (is) osztatlan sikert aratott. Az eredményt pedig ki-ki fantáziájára bízom a képek megtekintése után.

Most már készülhetünk a „Baby Shower”-re.


Vajda Bálint

Denver, USA

Tetszett? Oszd meg!