Mi kerül a bőröndbe?

Ezekből spájzolnak be a külföldön élő magyarok

Mi kerül a bőröndbe? - Ezekből spájzolnak be a külföldön élő magyarok
Mi kerül a bőröndbe? - Ezekből spájzolnak be a külföldön élő magyarok

A jó kis hazainak nincsen párja. Így vannak ezzel a HelloMagyarok! szerzői is, akik külföldön élve is - bizony - néhány dologból a hazaira esküsznek.

Most pedig nekünk is megmutatják, miből vásárolnak be minden alkalommal, amikor hazalátogatnak. 

Bencsik Rita - Luxemburg


Fura dolog ez. Igazából mikor hazamegyünk, akkor jövünk rá, hogy mennyire hiányoznak ételek, ízek, illatok. A babgulyás pogácsával, a halászlé, a lecsó, a túrós rétes, a francia krémes, a főtt kukorica, a mézédes magyar dinnye, hogy csak egy párat említsek. Próbáljuk elraktározni az élményt a következő hazautazásig vagy szezonig, addig meg viszünk magunkkal a kedvencekből: kolbászt, paprikás szalámit, vaníliás karikát, Sport szeletet, Túró Rudit, szotyit, meg a magyaros főzéshez elengedhetetlen piros paprikát, delikátot, Piros Aranyat, tarhonyát. Számunkra ezek a kincsek azok, amikből a hazai az igazi. :)

(Fotó: Bencsik Rita)

Pataki Niki - Hongkong


Én legfőképpen sajtot szoktam hozni otthonról. Nálunk, Hongkongban 1 kiló sajt ára 12-20 ezer forint között mozog, ráadásul a választék többnyire limitált. A bőröndömben a helyet a Sport szelet és az Erős Pista mellett legfőképpen a 10 kilós sajtszállítmány tölti ki.

Elsősorban sajtokat viszünk HongkongbaElsősorban sajtokat viszünk Hongkongba(Fotó: Pataki Nikolett)

Fodor Andi - Mexikó


Egy kis jó hazai..azt hiszem magyarázni sem kell a képen látható dolgokat. Ami pedig nem látszik - és lehet kicsit furcsa -, de nálunk szinte mindig az az első, hogy anyukám minimum fél évre elegendő tampont tesz oda nekem, mert sem Angliában, sem itt Mexikóban nem volt szerencsém (számomra) rendeset találni. De lehet csak én vagyok túl válogatós :)

Mák, szalámi, csoki, turó rudiMák, szalámi, csoki, turó rudi(Fotó: Fodor Andi)

T Bacsa Judit - Olaszország


A legalapvetőbb dolgok, amiket hozunk: a mák és a dió. Ezeket szinte lehetetlen beszerezni Olaszországban, ha igen, akkor pedig aranyárban vannak.

A szokásos Pick szalámi, Túró Rudi és társai mellett pedig mindig jön velünk Béres vitamin a gyerekeknek, a Plussz meg nekünk. Itt is van pezsgőtablettaszerű valami, de borzasztó íze van, és hihetetlen ára. 

A vitaminokból is hazaitA vitaminokból is hazait(Fotó: T Bacsa Judit)

Két fűszer, amit mindig hozunk, mert a fiúk ezzel szeretik a levest, és mert karácsony itt sincs mézeskalács nélkül:

(Fotó: T Bacsa Judit)

És egy filléres dolog. Csodás balzsamecetek, almaecetek... és társai vannak itt Olaszországban. De egy sem ilyen!

Igen, még ecetet is viszünkIgen, még ecetet is viszünk(Fotó: T Bacsa judit)

Amit pedig szívesen hoznék: az a túró és a tejföl, amiket itt nem lehet beszerezni, de sajnos megromlanának útközben.

Békési Barbara - Hollandia


Annak ellenére, hogy igyekszem minél kisebb poggyásszal utazni, ez a két dolog mindig befér valahogy. Időnként egy kakaós csiga is társul, illetve egy adag anyukám által sütött zabpelyhes keksz.

Ez az alapEz az alap(Fotó: Békési Barbara)

Botos Zsuzsanna - Belgium


Az, hogy mit tudunk magunkkal hozni otthonról, sok mindentől függ. Sajnos mindig repülünk, ezért nem mindegy, hogy kis kofferrel vagy fizetős nagy kofferrel utazunk, és hogy kánikula vagy éppen hűvösebb időszak van.

A Túró Rudin és a pirospaprikán már túl vagyunk, mára már kialakult, hogy mit hozunk magunkkal, ha lehetőségünk van rá. Egészséges táplálkozás ide-vagy oda: a házikolbásznak és a töpörtyűnek mindig találunk helyet, akármilyen kicsi is a bőrönd, az se baj, ha büdös lesz tőle a ruha. :)

Ezenkívül a legfontosabbak a házi levestészta, túró, búzadara, majonézes torma, Globus mustár, Tibi csoki. Mindig megveszem az összes pletykalapot, és mire hazaérünk megfejtem az összes rejtvényt, mert máskor úgysincs rá időm. Elhozom /ha bírom/ a család által kiolvasott könyveket. És amit hoznék, de még sosem hozhattam: háziszörp, házilekvár, meggy, tök, friss cukorborsó, zöldbab, sóska, görögdinnye, na meg az egész konyhakert !!!! És egy adag Balaton illat!  :)

Magazinok, könyvek, kolbász, no és szaloncukor is akadMagazinok, könyvek, kolbász, no és szaloncukor is akad(Fotó: Botos Adrienn)

Sajnos csak erről van fotóm, minden más már elfogyott.

Hegyes Dóra - USA


Itt Chicagóban szinte mindent be lehet szerezni, ami számomra fontos, hogy legyen otthon és ami nélkül nem teljes a konyhai felszerelés: Csabai kolbász, Vegeta, Maggi leves kocka, Szegedi fűszer paprika. Viszont így is van bőven mivel megpakolni a bőröndöt egy-egy magyarországi látogatás alkalmával. Túró Rudi, Boci csoki, Tokaji bor, házi pálinka. A drogériákban is fel szoktam tankolni itt ugyanis elég limitalt szériában kaphatóak azok a Dove termékek, amiket szeretek. Természetesen pár könyvnek is akad hely mindig a bőröndben.

Illusztráció - mi kerül a bőröndbeIllusztráció - mi kerül a bőröndbe(Fotó: Magyar Aletta)

Rabóczi Erika - Németország


A szokásos kolbász, paprika és hasonlókon túl egy kevésbé szokványos dolog is kerül a bőröndbe, mégpedig: Pannon Color művész festék :) Bajor sörök ide vagy oda jön egy kis palóc sör meg bodzaszörp is. Ja és torma! Továbbá hozunk még magunkkal filmeket dvd-n, mivel a magyar szinkronok sokkal jobbak, mint a külföldiek.

Festékek, sör és bodzaszörpFestékek, sör és bodzaszörp(Fotó: Rabóczi Erika)

Vilisics Feri - Finnország


Magyarországon a hazaút előtti nagybevásárlás során egy jókora Auchan/Tesco, valamint pár könyvesbolt elég, hogy beszerezzük, amit kell. Pirospaprika (lásd a képet), rengeteg minőségi bor, egy-két karton magyar sör, magyar hangoskönyvek, energiaital, gyümölcsök, fűszerek, hetilapok kerülnek a csomagtartóba. Emellett gyakran elcsábulunk és pár tartósabb ruhadarabot, cipőt is megveszünk a helyi plázában. Kolbász, ugyebár, akad nálam is Helsinkiben....

Magyar piros paprika a magyar kolbászhoz FinnországbanMagyar piros paprika a magyar kolbászhoz Finnországban(Fotó: Vilisics Feri)

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!

Ajánlott cikkek