10 ingyenes dolog New Yorkban

10 ingyenes dolog New Yorkban
10 ingyenes dolog New Yorkban

New Yorkról tudni kell, hogy bár gyönyörű, de nagyon drága. Szeretnék most felsorolni 10 olyan programlehetőséget New Yorkban, ami nem kerül sokba, ugyanakkor mégis jól szórakozunk. Az alábbi lista valószínűleg sokaknak nem jelent nagy meglepetést, de szerintem mégis többen vannak azok, akik számára majd az újdonság erejével fog hatni.

1. Sokan nem tudják, de Manhattanben van egy városrész, aminek a neve Chelsea. Ez a környék főleg a galériákra összpontosít, amelyeket a 20th Street, a 11th Ave és 12th Ave között találhatunk meg. A West Chelsea Arts és a Gallery Guide oldalain van a pontos lista azokról a galériákról, amelyekbe teljesen ingyen be lehet menni. Ezenfelül minden csütörtökön este bor- és sajtkóstoló van.


2. A City Hallban (amely a Broadway Park Row és a Chamber Street között található, nagyon közel a Brooklyn hídhoz) van New York City államigazgatásának székhelye, ahová szintén ingyen mehetünk be szétnézni. Illetve, hamár már ott vagyunk, akkor feliratkozhatunk a díjmentes idegenvezetésre is.

4. Federal Reserve Bank of New York

Lower Manhattan & Governors IslandLower Manhattan & Governors Island(Fotó: Flickr/Nestor Rivera Jr)

6. Grand Central Partnership Walking Tour

HighlineHighline(Fotó: Mió Judit)

8. New York City Publik Library

Staten Island FerryStaten Island Ferry(Fotó: Mió Judit)

Tetszett? Oszd meg!