Borsos Betti
Igaza lehetett Darwinnak, osztom nézeteit! Persze, egy kicsit más felfogásban. A természetben az élőlények egymással versengenek a fennmaradásért, szól az elmélet. Így van ez mikro szinten is, méghozzá a konyhában. Az alapanyagok minősége, a receptek összetétele sokat változott és változik az utóbbi időben, nagyanyáink rizsfelfújtja új formában reinkarnálódik. A temérdek mai ismeret átalakítja, átfejleszti a világ gasztronómiáját, olykor bábeli zűrzavart hagyva maga után.
Egy valami azonban nem kerülheti el figyelmünket: a főzés öröm és művészet, egy olyan kapocs múlt és jelen között, amely nyelve univerzális, és ledönt bármilyen határt korra, nemre és világnézetre való tekintet nélkül.
A fenséges ízek és a hozzárendelt illatok kombinációja képes minket visszarepíteni a múltba is, és legyen akármi a felidézett mementóhoz köthető történet, ugyan öt érzékkel kapcsolódunk a külvilághoz, mégis egyetlen egy bevonásával sikerül azt előhívnunk. Az ízleléssel.
Egy valami azonban nem kerülheti el figyelmünket: a főzés öröm és művészet, egy olyan kapocs múlt és jelen között, amely nyelve univerzális, és ledönt bármilyen határt korra, nemre és világnézetre való tekintet nélkül.
A fenséges ízek és a hozzárendelt illatok kombinációja képes minket visszarepíteni a múltba is, és legyen akármi a felidézett mementóhoz köthető történet, ugyan öt érzékkel kapcsolódunk a külvilághoz, mégis egyetlen egy bevonásával sikerül azt előhívnunk. Az ízleléssel.