Afrikai Bolyongók – 4. rész

A Kilimandzsáró és a világ tetején

Afrikai Bolyongók – 4. rész - A Kilimandzsáró és a világ tetején
Afrikai Bolyongók – 4. rész - A Kilimandzsáró és a világ tetején

Két hete mutattuk be először a Bolyongó fiúkat, és megígértük, hogy végigkísérjük őket teljes afrikai útjukon. Már vártuk, hogy elérkezzünk ennek az útnak egy kimagasló fejezetéhez, a nagy kihíváshoz: a Kilimandzsáró meghódításához. Nos, ez a várva várt rész is elkészült, mi már láttuk jó párszor, és most itt is megmutatjuk!

De előtte, ráhangolódásként erre az epizódra, hadd osszuk meg Levi összegző és rendkívül kifejező gondolatát a csúcstámadásról:

"A Kilimandzsáró megmászásához negyede annyi fizikai erőnlét sem kellet, mint amekkora agyban végzett munka. Tapasztalatlan, kezdő hegymászóként a csúcstámadás éjszakáján olyan dolgokat éltünk át, mint addig még soha: 7 órán át tartó légszomj, látomások, képzelgések, szédülés, rosszullét és az izmok működésképtelensége. "

Utolsó előtti tábor, lent egy közeli város a hegy lábánál.Utolsó előtti tábor, lent egy közeli város a hegy lábánál.(Fotó: Józsa Levi)

Az előző humoros részek után következzen most egy drámaibb epizód, benne kimerültség, cél előtti ingadozás és elszántság, hangos gondolatok és elcsukló hangok.

Jöjjön hát a negyedik rész, amely képi világában és zeneiségében is próbálja átadni mindazt, amit a fiúk ott és akkor, a csúcstámadás napján átéltek.

Azt hiszem nem kell különösebben magyaráznunk a látottakat és hallottakat, inkább csak annyit fűznénk hozzá, hogy így lassan az év végén a videó motiváció terén remekül időzített. 

Bolyongó sorozat - összes


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!