Szép fekete lányok, milyen a szoknyátok?

Szép fekete lányok, milyen a szoknyátok?
Szép fekete lányok, milyen a szoknyátok?

Kevesen mondhatják el magukról, hogy részt vettek egy autentikus dél-afrikai eljegyzésen, ahol a nők varratott színes ruhákban, feltűnő ékszerekben jelennek meg, és láthatóan nagyon élvezik a közös ünneplést. Bennfentesként csak ámultam és próbáltam beolvadni az ünneplő közösségbe.

November utolsó szombatján hivatalosak voltunk a párommal Amanzimtotiba, Durbantól 80 km-re egy eljegyzésre, amely rengeteg meglepetést hozott számomra. És a vágyat a helyi divat és öltözködés bemutatására.
A férfiak semmi különlegeset nem viselnek, ellenben a nők... egyszerűen fantasztikus, mi mindent felvesznek magukra, függetlenül attól, hogy az előnyös vagy sem.
Utóbb sikerült megtudnom, hogy a legtöbben csináltatják, varratják a ruhájukat, és az álomszép anyagokat veszik csak meg.

Európai szemmel különös testalkatuk van. Igazi zulu arc, hibátlan villogó fehér fogsor, gyönyörű bőr, iszonyú karcsú derék és alatta a hatalmas popsi combokkal és lent megint az inkább vékonyka lábszár. Nos, itt ez a férfiaknak az álomnő. Talán az anyaságot szimbolizálják ezek a nők.

A mindennapi életben nagyon durván szűk ruhákban, nadrágokban járnak. Minden porcikájukat pontosan látni, a kilókat grammra be lehet saccolni. Mindez itt normális, sőt kelendő. Az összes fogyókúrákkal gyötrődő barátnőmnek üzenem, itt az üzletekben csak ilyen szűk farmerokat lehet kapni, derékban, csípőben jó szűkre szabva. Az utcán ringatóznak a szűk ruhákba öltöztetett gömbölyű testek, tomporok, már szégyellek is odanézni. Óh, férfiak, nem csoda, hogy nem birtok magatokkal! Szerintem az afrikai férfiak legendásan nagy pénisze is ezért nőtt akkorára az évezredek alatt, mert egyszerűen nem fért oda az áhított helyhez.
Na, de visszatérek a ruhákhoz. Mesés színek és hatalmas minták. A legtöbb nő azonos színű turbánt visel és emiatt olyan komplettnek néz ki az öltözék. Sárga-fekete mintás ruhához arany öv és nyakperec, no és aranyra festett, szépen manikűrözött körmök dukálnak.
Ráadásul ezeket a ruhakölteményeket látom az utcán ringatózó nőkön is. Szándékosan nem írtam, hogy siető, mert itt senki nem siet. Hú, tényleg nagyon ráérnek!
Én is afrikai ruhát vettem fel ez alkalomra, de a fasorban sem voltam vele. A gyerekek viszont nagyon szerették, simogatták a gyöngyöt a nyakamban, lehet, hogy nem láttak még fehér nőt... Mondjuk tényleg mi voltunk egyedüli fehér meghívottak.

Az eljegyzés alatt szívesen mutogatták magukat és én imádtam dicsérni és fotózni őket!

Ezekből a fotóválogatásokból jöjjön még egy kis zulu divatbemutató:

És hogy mi hogy néztünk ki e jeles alkalmon? Azt is mutatom:


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!