Szicíliai kalandok

A három felejthetetlen kisváros

Szicíliai kalandok - A három felejthetetlen kisváros
Szicíliai kalandok - A három felejthetetlen kisváros

Miután elhagyták a maffiavárost és megnézték Agrigentót is, Zsák Katáék továbbindultak, hogy felfedezzék Szicília szigetét. Képekben gazdag beszámoló következik.


Be kell vallanom, hogy ezek a kisvárosok tetszettek a legjobban Szicíliában. Na jó…ahogy ezt leírtam, rájöttem, hogy ezt így nem jelenthetem ki, mert Palermo, a Török lépcső, Agrigento, Siracusa, Etna, mind mind csodaszép!


Nehéz választani, de mindenképpen Modica  a listám elején áll.

Icipici, tündéri kisváros művészettel, csodaszép épületekkel, csokoládéval! (Mi kell még?) Fantasztikus hangulata van a városkának és isteni finom a csoki. Szerencsére, sok kis üzlet árulja a kézzel készült csokoládékat és mindenhol van kóstoló, így 3-4-be betérve mindet meg lehet kóstolni.
Az egyik legkülönlegesebb a sós étcsoki! Isteni finom! De lehet kapni kakaóbabot, vaníliás-, kardamom magos-, 100%-os-, kerek-, szögletes-, mogyorós-, lyukas csokit…Tiszta Gombóc Artúr.
De beszéljenek inkább  képek. Íme Modica:

Galéria: utolsó képen a sós csokival :)

Ezután útra keltünk és következett Noto. Ez a város kevésbé tetszett, mint Modica, mert több volt a turista és a szuvenír bolt, de ezt is érdemes megnézni.

Avolába pedig a bor miatt mentünk. Sokszor ittam már Nero d’Avolát, így kaptunk az alkalmon és megkóstoltuk a helyszínen is. A városba beérve az első borszaküzletnél megálltunk és szerintem megtaláltuk Olaszország legjobb helyét! És most nem túlzok.
Egy kis szaküzlet, ahol mindenféle felvágottat, sajtot, kencét, antipastót lehet venni, mellé pedig ott mérik a bort. Az üzletben le is lehet ülni egy kóstolóra, ami: annyi bor, amennyi beléd fér, 5-6 féle házi sajt, házi prosciutto, mortadella, szalámi, szárított paradicsom, különböző savanyított zöldség, házikenyér házi extra szűz olívaolajjal és a végén kaptunk még egy nagyon különleges erősen érlelt sajtot, amit csak az egyik kis faluban lehet kapni, mert ott csinálja egy bácsi és egy édes likőrt az emésztéshez. Mindezt anya és lánya csinálja, akik annyira kedvesek voltak, hogy a végén úgy éreztük mintha családtagok lennénk. Még puszit is adtunk egymásnak elköszönésnél. Lehet, hogy a bor tette vagy csak a szicíliai levegő, de nehéz volt elhagyni ezt a helyet.  Teljes ízorgia, jó hangulat, vidámság, kedvesség! Azóta is emlegetjük.

A sorozat további részei:

Szicíliai kalandok - Összes

Tetszett? Oszd meg!