Videótúra Torontóban

A Niagara-vízesés

Videótúra Torontóban - A Niagara-vízesés
Videótúra Torontóban - A Niagara-vízesés

Amikor először jártam a Niagara-vízesésnél, azt hittem, menten beleájulok a vízbe. Ez valami eszméletlen! - gondoltam. Aztán egyik ámulatból a másikba estem, mikor a Horn Blower nevű hajóval be is mentünk a vízesés közvetlen közelébe. Most harmadik alkalommal volt lehetőségem eljutni a kanadai Ontario tartományhoz tartozó Niagara régióba és a hatása még mindig ugyanolyan lélegzetelállító.

Az eredeti nevén Niagara Falls (az elnevezés valószínűleg egy indián törzstől származik) Kanada és az Egyesült Államok határán helyezkedik el a Niagara folyón, mely az Erie- és az Ontario-tavat köti össze. Itt a két országot egy híd köti össze.

A Niagara Észak-Amerika legnagyobb és egyben legnagyobb hozamú vízesése is. Az USA oldalán az American Falls és a Bridal Veil (Menyasszonyi Fátyol), míg a kanadai oldalon a hatalmas Horseshoe Falls (Lópatkó-vízesés) zúdul le. Utóbbi a nevét az évszázadok alatt erózió által kialakult formájáról kapta. Évente látogatók százezrei jönnek ide, sokan átruccannak Buffalóból (New York állam) a kanadai oldalra, a még fantasztikusabb látvány érdekében. A turisták a hotelek és luxusszállók valamelyikében töltenek néhány éjszakát és ha épp jókor érkeznek, a tűzijátékot is elcsíphetik a vízesés felett.

Ha erre jártok, a Niagara kihagyhatatlan, hatalmas és csodálatos! Ha van időtök, akkor pedig a bortermelő vidékre is mindenképpen szánjatok legalább egy napot, sőt, a bortúrákhoz kóstoló is jár.


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!