Afrikai Bolyongók – 5-6. rész

Azok a komisz maszájok!

Afrikai Bolyongók – 5-6. rész - Azok a komisz maszájok!
Afrikai Bolyongók – 5-6. rész - Azok a komisz maszájok!

Újra itt van két friss Bolyongó rész, amelyekben ismét a könnyedségé és a humoré a főszerep. De mi történt eddig? A fiúk megfelelőképpen rákészültek és megmászták a Kilimandzsárót (nekik már csak Kili), és épp lefele tartanak a hegyről, ahonnan a Kenya-Tanzánia határán elterülő Masai Mara Nemzeti Rezervátumban, majd a maszáj falvakban bolyonganak tovább.

De már autóval, közben a képkockák mellett folyamatosan gyűjtik a háttérsztorikat, érdekességeket. Utóbbiakból jöjjön most egy pár, aztán lássuk is azokat az 5. és 6. részeket! 

"Rusinga szigetén, ha egy férfi fogja egy másik férfi kezét, az teljesen hétköznapi gesztus. Nem, nem kell rosszra gondolni, ez itt egyszerűen a barátság jele. Nekünk is fogták meg a kezünket, és bár kínos volt, örültünk, mert azt jelentette, barátság született! "

Masai Mara turistaparadicsom, ahol szezonban rengeteg az autóMasai Mara turistaparadicsom, ahol szezonban rengeteg az autó(Fotó: Mózes Tamás)

Kereskedő maszájok és igazi vadrezervátum az 5. részben, mutatjuk:

Közben azt tudtuk, hogy Rusinga szigetén a legtöbb kárt okozó és egyben legveszélyesebb állat a víziló? Kerteket tesz tönkre, halászhajókat süllyeszt el, de akár embereket is ölhet!

Úgyanígy azt is jó, ha tudjuk, hogy maszáj faluba pénz nélkül nem érdemes elmenni. A 10 dolláros belépőn kívül szinte minden mozdulatért külön jussot kérnek. De tényleg! Eléggé vicces. 

Mindkét fenti dologra utal a 6. rész, amely egy laza maszáj nyitóünnepséggel, számunkra inkább egy"magasugró" szeánsszal indít. Még mindig a rezervátumban járunk.

A maszájok csúnyán kihasználják a kultúrájukra éhes turistákat. De persze értjük, hogy muszáj nekik ezt csinálni! Nem árulhatunk el több titkot, hisz a következő epizód is még erről fog szólni. Leviben volt is némi csalódás, amikor és ahogy az egyik ottani törzs fogadta őket. Talán ennek is hangot ad majd a 7. részben? Nemsokára meglátjuk!

Bolyongó sorozat - összes


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!