Mennyire nehéz külföldről hazaköltözni?

Mennyire nehéz külföldről hazaköltözni?
Mennyire nehéz külföldről hazaköltözni?

A címben szereplő kérdést feszegeti a Menjek/Maradjak dokumentumfilm-sorozat legújabb része. A most elkészült epizódban három családot ismerhetünk meg, akik külföld helyett mégis inkább Magyarországon próbálnak meg boldogulni. Az Édes otthon című filmet november 18-án mutatják be Budapesten. 

A Menjek/Maradjak korábban már készített dokumentumfilmet a New York-i, a londoni és a hollandiai magyarokról is. Legújabb filmjük témája a hazaköltözés: három olyan család életén keresztül láthatjuk az itthon újrakezdés örömeit és buktatóit, akik korábban külföldön próbáltak szerencsét. 

Az Édes otthon című negyedik rész egyik főszereplője az a Donáth Mirjam, akit az első részből már ismerhetünk. A New Yorkból hazaköltöző lány Mások álma címmel könyvet is írt a Magyarországon újrakezdésről, mely november 17-én jelenik meg.

A Menjek/Maradjak sorozat negyedik részét Budapesten mutatják be a 14. Verzió Filmfesztiválon, november 18-án (szombat), este nyolckor a Művész Art Moziban. A vetítés után a film alkotóival beszélgetnek a Verzió szervezői. Bővebb infó és helyfoglalás a vetítés Facebook-eseményén.

A fesztivál vidéki helyszínein is látható lesz a film: november 23-án 17 órakor a szegedi Grand Café Moziban, november 24-én 20 órától pedig a pécsi Apolló Moziban juthatunk közelebb a válaszhoz arra a kérdésre, hogy hol jobb élni és miért: Magyarországon vagy külföldön?

(Borítókép: Youtube/MENJEK MARADJAK)


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!