10 dolog, amit nem tudtál az egyéves Hello Magyarok!-ról

10 dolog, amit nem tudtál az egyéves Hello Magyarok!-ról
10 dolog, amit nem tudtál az egyéves Hello Magyarok!-ról

Ez is eljött: egyéves lett a Hello Magyarok! Tavaly ilyenkor, valamikor délelőtt 11 óra környékén (11:06 volt egészen pontosan, csak úgy teszünk, mintha lazák lennénk és nem emlékeznénk rá), valahol Budapesten (Kazinczy utcában egészen pontosan), valaki (Somogyi Róbert) megnyomott egy nagy, piros gombot (levette a jelszót az addig titkos oldalról), és elérhetővé vált a hellomagyarok.hu. Az első pillanatokban 14-en tartózkodtak az oldalon. Ezek nagy valószínűséggel mi voltunk: szerzők, szerkesztők, programozók és családtagok. Aztán még aznap volt ez egyszerre több száz is. Az első napon nagyjából 9.000 olvasó kereste fel a honlapot. Azóta átléptük a milliós határt is és nagy erővel robogunk a második millió felé. De ma egy kicsit megállunk, felnyitjuk a motorháztetőt és megmutatjuk nektek, hogy mi van a gépházban. Mi az a 10 érdekesség, amiről egészen eddig csak azok tudhattak, akik a Hello Magyarok! csapat tagjai?

96

Ennyien írtak legalább egy cikket az oldalra az elmúlt 12 hónapban. Ha mindenkit meg szeretnél ismerni, akinek valaha megjelent írása a hellomagyarok.hu-n, ismerd meg szerzőinket. Vagy csatlakoz hozzájuk és legyél a szerzőnk.

Ez a jubileumi 591. cikk az oldalon

Szép kerek szám, igaz? Ígérjük, hogy a kerek ezrediket majd együtt ünnepeljük, feltehetően még a második születésnapunk előtt. Mindenesetre azért nem rossz a 12 hónap alatt közel hatszáz sem, ugye?

Az első cikk, amit feltöltöttünk az oldalra

Gál Kati írta és a kenyai kis elefántokról szólt. A lenti linkre kattintva (újra) elolvashatjátok, hogy mit érdemes tudni a menhelyről, ahova csak 5 euró a belépő.

A legolvasottabb cikkünk igazi csapatmunka volt

14-en írtuk és eddig 79.509 alkalommal olvastátok el. Nem gondoltuk volna, hogy ez a március 8-án megjelent nőnapi összeállításunk ennyire bejön majd nektek. Itt tudjátok (újra) elolvasni és egyre közelebb juttatni a 80.000-es álomhatárhoz.

A Google a legjobb barátunk

Sokan találtok ránk a világ legnépszerűbb keresőmotorjának segítségével. A legtöbben úgy néz ki, hogy Amerikába szeretnétek költözni hosszabb vagy rövidebb időre, mert a Hogyan költözz Amerikába? - Minden, ami vízum, zöldkártya vagy állampolgárság című cikket találjátok meg. Az élbolyban ott van még Az igazi malágai paella története és receptje is, valamint a 3 furcsa dolog Dániában és az 5 dolog, amiért imádom Kolumbiát című cikk is.

A legtöbb cikkünk Amerikáról szól

A hivatalos nyerőszám 114 az USA esetében. Meg az a pár említés, amit ebbe nem számoltunk bele. Peti-Peterdi Réka fotógalériái és interjúi, Gál Kati sajátságos világlátása, a bepillantások Hegyes Dóra életének fontos állomásaiba, Mió Judit mindig érzelmekkel teli kalandjai, Borsos Betti sztoris receptjei, András rendkívül aprólékos floridai sorozata, Amerikai Peti egyszerre tanulságos és szórakoztató videói, Vajda Bálint apává válásának folyamata és nem utolsósorban PrehryFarkas nélkülözhetetlen statisztikái és észrevételei mind-mind közelebb visznek mindenkit a világ egyik legnagyobb országának még teljesebb megismeréséhez.

A legtöbb olvasónk eddig Magyarországról érkezett

Mert itt 10 millióan élünk, a világ többi részén pedig ennek nagyjából a felére becslik a magyarok számát. Nem csoda tehát, ha 62.5%-a az olvasóinknak kihasználta a hazai pálya előnyét és itthonról pillantott rá a többiek életére. Számszerűen ez 1.117.760 oldalunkra keresést jelent. Második helyen az Egyesült Királyság áll (144.871), a harmadik Németország (105.867), a negyedik pedig Ausztria (66.723). Az első tízben sorrendben ott van még az USA, Románia, Hollandia, Írország, Olaszország és Svédország is. 

A legtöbben Budapestről olvastok minket

Háttérben a budai várHáttérben a budai vár(Fotó: Flickr/Moyan Brenn)

592.161 alkalommal pötyögtétek be Budapesten tartózkodva a böngészőbe azt, hogy hellomagyarok.hu. És úgy néz ki, hogy valóban igaz a legenda, miszerint London a második legnagyobb magyar város: jóval lemaradva ugyan, de második a brit főváros 73.675 találattal, míg a harmadik helyen Bécs áll 44.666 munkamenettel. Az élbolyban szerepel még Szeged (29.898), Debrecen (26.020), Székesfehérvár (25.550), Győr (21.874), Pécs (20.815) és Miskolc (19.421) is.

A Hello Magyarok! olvasás nemzetközi világnapja a szerda

És tényleg, hiszen a munkahét középső napján klikkeltek leginkább cikkeinkre: az olvasások 21.54%-a ehhez a naphoz köthető. Utána sorrendben a hétfő (17.98%), a kedd (16.45%), a csütörtök (16.08%), a vasárnap (10.65%), a péntek (9.81%) és a szombat (7.49%) következik.

973

Ennyien olvastátok egy adott pillanatban egyszerre a legtöbben szerzőink valamelyik írását. Ez a nap egyébként 2015. október 19., hétfő volt.

(Képernyőfotó: Google Analytics)

Végezetül nagyon köszönjük, hogy velünk vagytok immár egy éve és naponta rengetegen felkeresitek honlapunkat, hogy elolvassátok, milyen is magyarnak lenni a világban. Szerintünk jó. Mert van egy közösségünk. :)


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk

Tetszett? Oszd meg!