Kávézz egy Muminnal Hongkongban!

Kávézz egy Muminnal Hongkongban!
Kávézz egy Muminnal Hongkongban!

Emlékeztek a Muminokra? A kis finn mesefigurákra? Gyerekkoromban sokat néztem ezt a mesét. A kis fehér, kerekded víziló kinézetű állatkák (hivatalosan roppant ijesztő trollok - a szerk.) sokszor csaltak mosolyt az arcomra. 

Hongkongi látogatásom alkalmával tudatosan kerestem fel azt a helyet, ahol személyesen találkozhatok velük. A városban ugyanis a közelmúltban, december 5-én nyitotta meg kapuit a Mumin kávézó. Hihetetlenül népszerű és nagy érdeklődésnek örvend a hely.

A Mumin kávézó a népszerű Tsim Tsa Tsui negyedben, a Harbour City nevű bevásárlóközpont Ocean Terminal részlegén található. Felkerekedtem tehát, hogy megnézzem magamnak.


Odaérve meglepetten láttam a hosszú sort a bejáratnál. Ezek az emberek mind arra vártak, hogy néhány asztal megüresedjen és eltölthessenek egy kis időt barátaikkal, vagy Mumin kávét ihassanak. Számomra egyértelmű volt, hogy nem várom végig a sort. Elővettem tehát a mosolyomat és megkérdeztem, hogy bemehetek-e pár fotót készíteni. Bemehettem. Ez a látvány fogadott:

(Fotó: Harmincz Rita)

Hatalmas plüss Mumin figurákkal lehet együtt kávézni, enni, vagy szimplán csak fotózkodni. A Mumin Latte 50 HKD-be (kb. 1800 Ft) kerül. Itt igazából a latte tetejére készített Mumin karaktert formázó mintát fizettetik meg velünk. De akár Mumin arcot formáló rizstálat is kérhetünk a menüről már 130 HKD-ért (kb. 4600 Ft), de a menü nagy része skandináv ételeket kínál, ezzel is utalva a mese eredetére.

A kávézó ajándékboltjában Mumin kávét, konyharuhát, tányérokat, Mumin alakú tésztát vagy egyéb ajándéktárgyakat vásárolhatunk kissé borsos árakon. 

(Fotó: Harmincz Rita)

A kávézó célja igazából az volt, hogy olyan embereknek biztosítsanak társaságot a plüss Mumin figurákkal, akik egyedül térnek be ide enni vagy inni. Így nem kell többé egyedül elfogyasztaniuk, amit rendeltek.

(Fotó: Harmincz Rita)

De az itt hömpölygő tömeget elnézve nem sok esélyét látom annak, hogy valaki csak úgy maga mellé ültessen egy Mumint, szimplán társaság céljából. Hiszen annyira népszerűek, hogy mindenki őket akarja. 

Tetszett? Oszd meg!