Ha Grazban jársz, akkor ezeket a kávézókat ne hagyd ki!

Ha Grazban jársz, akkor ezeket a kávézókat ne hagyd ki!
Ha Grazban jársz, akkor ezeket a kávézókat ne hagyd ki!

Grazban Dunát, vagyis Murát lehetne rekeszteni a kávézókkal, és a nagy kínálat miatt olykor nehéz a választás. Ha esetleg erre járnátok városnézőbe, vagy ha  itt laktok, de még nem fedeztétek fel a belváros kávézóit, itt egy személyes ajánló. Mindegyik hely a belvárosban van, szóval ha az Uhrturm megmászása előtt szükségetek lenne egy kis erősítésre, vagy csak összefutnátok egy kis koffeinnal dúsított lélekápolásra a barátokkal, ide térjetek be.


Buna

A Schmiedgasse közepén van eldugva ez az aprócska kis kávézó, ahol szubjektív véleményem szerint a város legjobb kávéját készítik. Keveredik a modern a retróval, a háttérben bakelit lemezről szól a jazz, a kiszolgálás pedig első osztályú. Rendelésnél kiválaszthatjuk a kávébab fajtáját és az italunk elkészítésének a folyamatát is. Ha nem igazodnánk ki, a baristák szívesen megválaszolják az összes kérdésünket és adnak tanácsot is, hogy tökéletes kávéélményben legyen részünk. Emellett, ha szeretnénk még többet megtudni eme csodás italról,  rendszeresen biztosítanak helyet kávékóstolóknak, workshopoknak és barista képzést is tartanak – ezekről bővebb információt a honlapon találtok.

Hol?  Graz, Schmiedgasse 11.  

(Fotó: Flickr/changeorder)

Tribeka

"Trink besseren Kaffee“ vagyis “Igyál jobb kávét!” ennek rövidítéséből jön a Tribeka név. A belvárosban a Murweg mellett és a Herrengasse-ról a Kaiserfeldgasse-nál lefordulva találjátok Graz egyik kedvenc kávéházának a székhelyét. A minimalista stílusban kialakított belső tér tökéletes  hangulatot biztosít, ha egy  könyvvel a kezünkben zavartalanul szeretnénk élvezni a délutáni koffeinadagunkat, vagy taktikai megbeszélést tervezünk a csoporttársakkal egy prezentáció miatt.  A házilag pörkölt kávé mellett a tea és a friss gyümölcsből készült smoothiekínálatuk is színes. A muffinok és a sajttorta mellett remek bagellel is szolgálnak a nassolni vágyóknak .

Hol?  Graz, Grieskai 2. és Kaiserfeldgasse 6.

(Fotó: Flickr/David)

Kunsthauscafé

Graz legújabb kávéháza a Kunsthaus aulájában foglal helyet, és mindenképpen érdemes betérni ide, az aktuális kiállítások megtekintése után. A kávénk mellett belelapozhatunk különböző magazinokba és elmerülhetünk a legújabb építészeti- és művészeti könyvekbe, vagy élvezhetjük a kora őszi napsütést a kellemes elektronikus dallamok mellett a kávéház teraszán. Ha esetleg kimaradt volna a reggeli, itt bepótolhatjuk, minden nap, délután 16 óráig.  Az édesszájuknak pedig erősen ajánlott a folyamatosan változó tortakínálatra  egy pillantást vetni . 

Hol? Graz, Südtirolerplatz 2.     

(Fotó: Flickr/changeorder)

Tetszett? Oszd meg!