Nyolc amszterdami látnivaló

fű és prostik nélkül!

Nyolc amszterdami látnivaló - fű és prostik nélkül!
Nyolc amszterdami látnivaló - fű és prostik nélkül!

Ha azt hinnénk, hogy a piros lámpás negyed és a fűvásárlás a legjellemzőbb Hollandia fővárosára, akkor néhány igazán kellemes plusz meglepetést tartogat nekünk a nyüzsgő nagyváros! Ezt a nyolc amszterdami látnivalót nem szabad kihagyni!

Ez is egy amszterdami látnivalóEz is egy amszterdami látnivaló(Fotó: Czett Petra)

Amszterdam-szigetek

Először is gondoljunk csak bele, ha bárhol a világon egy folyóparti lakást szeretnénk, klassz kilátással, akkor jó mélyre kell nyúlnunk a pénztárcánkban, ezzel szemben Amszterdamban nem is találsz olyan lakást - maximum, ha nincs ablaka -, amelyik ne valamelyik festői szépségű csatornára nézne. A várost számtalan csatorna szeli apró darabokra, vagyis tulajdonképpen Amszterdam egy száz szigetből álló szigetcsoport. Nem tudom, hogy valaki tudja-e pontosan, de tippre legalább 200 híd található a városban, és a legnagyobb részük gyönyörű!

Komp!Komp!(Fotó: Czett Petra)

Ingyen komp

Falu, nyugalomFalu, nyugalom(Fotó: Czett Petra)

Kecskefarm

A belváros és a repülőtér között a komolyabb természetkedvelőknek érdemes ellátogatniuk a Geitenboerderij Ridammerhoeve nevű kecskefarmra, ahol az erdő közepén, egy tisztáson teheneket és kecskéket nevelnek, de láthatunk itt tyúkokat és disznókat is. Nem csak a természet, ami lehengerlő, hanem hogy mindez kerékpárral is tökéletesen megközelíthető, ráadásul az ott található étteremben ínycsiklandozó házi kecskehús-burgert is lehet enni, bio kecsketejből készül fagylaltokat lehet nyalni, lehet induripinduri kecskegyerekeket cumisüvegből etetni, vásárolhatunk a helyi tyúkok helyben pottyantott tojásaiból, vihetünk haza kecskeoldalast és kecsketejből készült joghurtot is. Szóval minden korosztálynak kikapcsolódást, de legalább kulináris élvezetet nyújt. Nem mellesleg az erdő fölött a reptér közelsége miatt el lehet csípni egy-egy nagyon alacsonyan szálló repülőt, így gyerekeknek és repülőgéprajongóknak is lehet egy-két plusz izgalmas percben részük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!