Viva Mexico!

Viva Mexico!
Viva Mexico!

Vakító, fehér homokos partok, megszámlálhatatlan árnyalatú Karib-tenger, gazdag kultúra, páratlan állatvilág, kedves közvetlen emberek. Most még nem érezzük hiányát a nyári melegnek és feltöltődésnek, de a tél bizony egyre közelebb van, még ha az indiánnyár feledteti is velünk ezt a tényt. Eljön az az idő, amikor a barnaságunk és jókedvünk a múlté, és mindennél jobban vágyunk majd egy kis napfényre, feltöltődésre. Két hét Mexikóban a szürke és hideg tél után maga lehet a mennyország. 

(Fotó: Annika Bjørn)

Európából majdnem minden nagy reptérről megy közvetlen repülő Cancunba, a főszezonban (december-március) ez a szám a charterek miatt kb. duplázódik. Londonból a British, Amszterdamból a KLM, Párizsból az Air France, stb. menetrend szerint közlekedik. Eljutni ezekbe a városokba időben megvett fapaddal pedig tényleg olcsónak mondható.

Evés-ivás

(Fotó: Annika Bjørn)

Közlekedés

Kényelmes, tiszta Volvo buszokkal sokfelé el lehet jutniKényelmes, tiszta Volvo buszokkal sokfelé el lehet jutni(Fotó: Annika Bjørn)

Biztonság

(Fotó: Annika Bjørn)

Látnivalók

Chichen Itza, Kukulkan nagypiramisChichen Itza, Kukulkan nagypiramis(Fotó: Annika Bjørn)

Az emberek

Kemény meló ez!Kemény meló ez!(Fotó: Annika Bjørn)

Összességében egy mexikói nyaralás nem feltétlenül kerül többe, mint bármely másik úti cél Európában, vagy Észak-Afrikában, ha ügyesek vagyunk. Viszont cserébe egy olyan élménnyel gazdagodhatunk, amit Európában nem tapasztalhatunk meg. Továbbá attól sem kell tartanunk, hogy a kulturális különbségek miatt kellemetlenül éreznénk magunkat esetleg nőként, vagy egy piaci alkudozásban. Nem beszélve arról, hogy amikor itt tél van, ott akkor is vakító napsütés, langyos szellő, buja zöld növényzet és érett friss gyümölcsök várnak. 

(Fotó: Annika Bjørn)

Tetszett? Oszd meg!