Magyar gasztronómia és Kodály Mexikóban 

Kezdődik a 9. Cancúni Magyar Fesztivál!

Magyar gasztronómia és Kodály Mexikóban  - Kezdődik a 9. Cancúni Magyar Fesztivál!
Magyar gasztronómia és Kodály Mexikóban  - Kezdődik a 9. Cancúni Magyar Fesztivál!

Kevesebb mint egy hét múlva két napig Magyarországé lesz a főszerep Cancúnban! 2017. november 16-18. között ismét komolyzenei koncerteknek, kiállításoknak és filmvetítéseknek ad otthont Mexikó népszerű üdülőparadicsoma, Cancún. Remek program turistáknak, helyieknek, és főként az ott élő magyaroknak, akik számára a fesztivál egyben a magyar ismerősökkel, barátokkal való találkozás örömét is jelenti.

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Cancúni Magyar Fesztivált, amikor az üdülőváros több helyszínén komolyzenei koncertek és kórus előadások, zongora mesterkurzus, didaktikus koncertek, egyetemi előadások, gasztronómiai bemutató, gyerekprogramok, szoborkiállítás és filmvetítés kavalkádjába csöppenhetünk.

Az idei fesztiválnak két kiemelkedő eseménye is lesz. Egyrészt Polgár Éva zongorakoncertjét hallgathatjuk meg november 16-án és 17-én Cancún legnagyobb színháztermében, ahol a neves zongoraművész többek között Kodály és Liszt műveiből ad elő.

Ugyanakkor a 9. Cancúni Magyar Fesztiválon lesz a világbemutatója Csige Pál magyar-amerikai filmproducer Kodályról alkotott művének, illetve egy neves mexikói riporter, António Callejo helyi magyarokról készült riportműsorának is.

A Cancúni Magyar Fesztivál alapítója és főszervezője Dr. Ujj Emőke zongoraművész, aki Mexikóban töltött évei alatt sokat tett a magyar kultúra megismertetéséért. Emőkét munkásságáért 2016-ban a magyar köztársaság aranykereszt érdemrenddel tüntette ki.

A Cancúni Magyar Fesztivál alapítója és főszervezője, Ujj EmőkeA Cancúni Magyar Fesztivál alapítója és főszervezője, Ujj Emőke(Fotó:)

A szervezők nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt a rendezvényre!


(Borítókép: flickr/Mklos Szaloczy)


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk

Tetszett? Oszd meg!