Ki a furább

a németek vagy én?

Ki a furább - a németek vagy én?
Ki a furább - a németek vagy én?
Ugyan Németország és Magyarország kulturálisan nem tér el annyira egymástól, mint mondjuk Kína Magyarországtól, de azért itt is van pár furcsaság, ami kizökkentett a lelki nyugalmamból. Az aggódóknak mondanám, hogy talpra álltam, és újra ráleltem a balanszra.

Szipognak

Ölelkeznek

Köszönés

Mindenki"tschüß"-szel köszön el mindenkitől, ami azt jelenti, hogy szia. Igen, a Hilary Clintonra hasonlító iskolaigazgatótól – aki konzekvensen magáz minket, ami nagyban megkönnyíti a személyes névmások és az igeragozás megtanulását (nem) – is így köszönnek el a nebulók. Nem mellesleg minimum délig a jó reggelt a sláger.

Fotó: Flickr/corydoctorowFotó: Flickr/corydoctorow

Mosolyognak

Késnek

Nagyon meglepődtem, hogy a találkozókról késnek és nem szólnak, a tanórákon a 10 perces szünet olykor 20 percesre nyúlik, mert a tanárnő kicsit hosszabban kávézott, a buszok pontatlanok, a menetidőt se tudják tartani, hát őrület, kérem! Kik irányítják ezt az országot? Talán az olaszok?

Nem tudnak biciklizni

Szemetes a város

Dudálnak

Cigarettaautomata

Fotó: Stefan Flöper / Wikimedia CommonsFotó: Stefan Flöper / Wikimedia Commons

Melegek

Szénsavas víz

Gyalogoslámpa

Nincs kosár

Nincs kaller

Fotó: Gaál PetraFotó: Gaál Petra

Nincs kutyakaki

Van videótéka

Kóstoltatnak

A menőbb élelmiszerboltokban, ha sokáig nézegeted a sonkákat, a hentes kislány hátraszalad két karéj friss bagettért, és rátesz neked egy szelettel ebből is, aztán meg abból is, szóval segít, hogy végképp ne tudj dönteni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Tetszett? Oszd meg!