Szemnagyobbítás és orrnyújtás 

válogatás a kínai szépségápolás legfurcsább darabjaiból

Szemnagyobbítás és orrnyújtás  - válogatás a kínai szépségápolás legfurcsább darabjaiból
Szemnagyobbítás és orrnyújtás  - válogatás a kínai szépségápolás legfurcsább darabjaiból

Mint az közismert, az ázsiai szépségideál merőben eltér attól, amit mi Európában megszokottnak tekintünk. (Természetesen a szépség relatív, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mi tetszik neki.) Cikkemben megpróbálok összegyűjteni néhány érdekes „találmányt”, amelyet a kínai nők használnak annak érdekében, hogy a helyi szépségideálnak megfeleljenek. Jó szórakozást!

Mit is takar pontosan ez a helyi szépségideál?

Egy korábbi írásban már beszámoltunk arról, hogy a hongkongi nők mi mindent megtesznek azért, hogy "európaibbá" váljanak. Ebben a cikkben egyenesen termékmustrát tartok az ázsiai nők naponta használt "szépészeti" kellékeikből. Figyelem, igazán vicces lesz!


1.       Az első és talán legfontosabb dolog a bőrszín.

Kínában – napjaink Európájával ellentétben – a fehér bőrszín a vonzó, ugyanis a sötétebb színt gyakran a földeken dolgozó parasztsággal azonosítják.

A legtöbb barátnőm, amint kisüt a nap, szó szerint pánikrohamot kap, és azonnal visítva nyitja a hétköznapok elmaradhatatlan kellékét, a sunbrellát (naptól védő ernyő). Amikor elmesélem nekik, hogy mi nyaranta gyakran járunk strandra, ahol bikiniben süttetjük magunkat a napon – pont azért, hogy legyen végre egy kis színünk – általában undorral kevert értetlenség ül ki az arcukra:

–     De hát miért? Sötét lesz tőle a bőröd!

–     Tudom, épp az a lényeg.

–     De hát … de hát… de hát…miért?

Azt már nem mertem nekik elmesélni, hogy vannak olyan emberek, akik még pénzt is hajlandóak fizetni ezért a szolgáltatásért, hogy télen is csokibarnák lehessenek. (Egyébként valószínűleg nem hinnének nekem és kinevetnének. Fizetni? Ezért?

A barnaságtól való félelem egyébként gyakran szül vicces szituációkat, például amikor a busz egyik fele (ahova besüt a nap) teljesen üres, míg az árnyékos felében élet-halál harc folyik, annyian tömörülnek össze.

Nos, ha valaki fakulni szeretne, íme a megoldás: fehérítő krém. Minden elképzelhető formában és kiszerelésben kapható, a kínai hétköznapok egyik legfontosabb szépségápolási kelléke. 

2.       „Dupla szemhéj”

A fehér bőrszín után a második legnépszerűbb dolog a minél nagyobb és kerekebb szem. Az egyik „legtrendibb” és egyben talán legfurcsább találmány az úgynevezett „szemhéjduplázó”, ami tulajdonképpen nem más, mint egy vékony, félhold alakú műanyag darab, amit a nők a szemhéjukra ragasztanak, ezzel „duplázva meg” a szemhéjukat.

(Nagyjából egy év kellett ahhoz, hogy végre megértsem, miért van a diákjaim szemhéjára 1-1 műanyag darab ragasztva… de végül összeállt a kép.)

3.       Egyenes, hosszú orr

Bizony-bizony, Ázsiában a hosszú, egyenes és lehetőleg minél fehérebb orr számít szépnek.

Ha valakinek ez nem adatott meg, cseppet se búsuljon, inkább rendeljen gyorsan egy csodás „orrformáló” készüléket!

Még egy csodás orrtermék: Olyan orrcsepp, amitől (a reklám szerint) teljesen átalakul az orrunk formája. Orrnyergünk megnyúlik, orrcimpáink kisebbek lesznek. Azt hiszem, a további részleteket inkább az olvasók fantáziájára bízom.


4.       Szív/V alakú arcforma

Kínában sokan a kerek, laposabb arc helyett inkább a szív alakú arcformát tartják szépnek. Ha valaki elégedetlen az arcformájával, itt arra is találhat megoldást, méghozzá plasztikai műtét nélkül!

A reklám szerint ennek a nagyjából 300 forintba kerülő műanyag arcformáló készüléknek a segítségével már napi 5 perc „kezelés” után teljesen új arcot varázsolhatunk magunknak. 

Arcformáló készülékArcformáló készülék(Fotó: item.taobao.com)

Ha valaki esetleg kételkedne a fenti termék hatékonyságában, annak ajánlom figyelmébe a „szívarc-formázó kendőt”. Kíváncsi lennék vajon nekem mennyi ideig kéne hordanom ezt a kendőt, hogy az arccsontomat átrendezve ilyen fejem legyen… 

V alakú arcformázóV alakú arcformázó(Fotó: item.taobao.com)

És az eredmény: a reklám szerint ilyen csodás változásra számíthat az, aki (nagyjából élete végéig, megállás nélkül) viseli ezt a csodakendőt. (Azt nem lehet tudni, hogy a szemmegnagyobbodás és a fehér bőrszín is a kendő hatása-e…) A weblap szerint a fotón szereplő első két nő szeme azért van kikockázva, mert ezek „valódi eredmények”, amelyeket olyan nők küldték be, akik megvették a terméket és működött…Nem mellesleg a kínaiak rettegnek az adatlopástól, ezért általában eltakarják a szemüket, néha akár az egész fejüket is.

Az arcformázó használatának eredményeAz arcformázó használatának eredménye(Fotó: item.taobao.com)

Ha valakit esetleg még mindig nem sikerült volna meggyőznöm, annak ajánlom figyelmébe ezt a (reklám szerint) szuperhatékony, hármas hatású kipárnázott arcmaszkot. Fehérít, fiatalít és formáz. Leonardo Di Caprio is valami ilyet viselhetett a „Vasálarcos” című filmben.

Kipárnázott arcmaszkKipárnázott arcmaszk(Fotó: item.taobao.com)

5.       Személyes kedvencem: a „mosolyfakasztó készülék”

A mosoly egy csodás dolog: közös nyelv, amit a világ minden táján megértenek. Nem kerül semmibe és mások arcára is mosolyt csempész. Ám úgy tűnik vannak, akiknek még ebben is segítségre van szükségük…

Smile maker, a mosolyt varázsoló készülékSmile maker, a mosolyt varázsoló készülék(Fotó: item.taobao.com)

Nos, talált valaki valami kedvére valót? (:


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!