SÖRömök Málagában

SÖRömök Málagában
SÖRömök Málagában

Avagy 5 féle sör, amit mindenképp meg kell kóstolni, ha Málagába utazunk.

Ha elhagyjuk kis hazánk területét – legyen az nyaralás, hosszú hétvége vagy üzleti út–, mindannyiunkban felmerül az igény, hogy kipróbáljuk az adott város/ország nevezetes ételeit, italait.

Nos, Andalúziában, Málagában se legyen ez másképp, de figyelmeztetek minden olvasót, hogy most nem a paelláról, nem a halakról lesz szó, hanem a sörökről!Elöljáróban annyit mondok, hogy az andalúzok szinte mindenhez sört isznak, legyen az reggeli vagy egy kis uzsonna – na jó, nem általánosítok, de itt, ebben a 11 hónapig tartó nyárban tényleg folyékony kenyérként funkcionál a sör :).

Na de milyen söröket lehet itt kapni? Szuper helyek erre az üzletek, élelmiszerboltok, mivel az éttermekben sokszor csak azt a pár legjobban promózott, reklámozott fajtát lehet megkóstolni.

Nem mondom, hogy azok nem finomak, de csak akkor ismerhetjük meg a helyi kultúrát, ha megpróbálunk minél több dolgot kipróbálni.

Jöjjön tehát a lista, amely abszolút nem jelent semmilyen rangsort, teljes mértékben szubjektív – de az az igazság, hogy a férjem kedvence van az első helyen :)

Természetesen mindegyiket Málagában vagy az agglomerációban készítik.


5. Cruzcampo – na jó, ez igazából sevillai sör, de hát az majdnem Málaga :). Ez is egy könnyű sör, nagyon kedvelik a nők is, ugyanúgy, mint a Victoriát.

(Fotó: Flickr/Jack Zallum)

4. Mahou, könnyű, világos sör, mondhatjuk, hogy ez a helyi olcsó sör.

(Fotó: Flickr/Adrian Scottow)


3. Victoria – a legtöbb étterem, pub, kocsma ezt kínálja, ez is nagyon frissítő, lágy sör.

VictoriaVictoria(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

Victoria pultVictoria pult(Fotó: Vajda Zsuzsanna)


2. Malaqa sörcsalád Awesome beer nevű terméke (a többi három termék közül kettőnek szintén ilyen vicces neve van, ezek pedig: Kernel Panic, Tortuga, a család negyedik tagja a puritán Malaqa brown ale nevet kapta), párom egyik nagy kedvence, már a neve és a logója miatt is.

(Fotó: cervezmalaqa.com)

Kernel PanicKernel Panic(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

Kernel Panic, a hátcimkeKernel Panic, a hátcimke(Fotó: Vajda Zsuzsanna)


1. La Axarca – hát igen, ehhez a sörhöz már érettség kell, mivel egy igen komplex ízvilágot képvisel, ez egy igazi pale ale trópusi gyümölcsös illattal. Egy amatőrnek, mint én is, ez azt jelenti, hogy a pohárba kiöntött sör illata igazi vegyigyümi cefrére emlékeztet, viszont, amikor beleiszok, irtózatosan keserű ízvilág fogad. 
Ez valóban egy nem mindennapi sör, és pont ezért csak egy-két kiskocsmában lehet megkóstolni a belvárosban.

La AxarcaLa Axarca(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

La Axarca, a hátcimkeLa Axarca, a hátcimke(Fotó: Vajda Zsuzsanna)


Mivel szinte egész évben jó idő van, nyáron pedig kifejezetten meleg, így ne lepődjön meg senki, hogy itt az üveges sörök 3,3 dl-esek, sőt a nagy többség még ennél is kisebb, vagyis 2,5 dl-es. Csak egy oka lehet a kis méretnek szerintem, az az, hogy nincs ideje a sörnek, hogy felmelegedjen :).

Tehát, ha Málagába utaztok, a helyi tipikus ételekhez mindenképpen igyatok helyi sört!
De persze azért felelősen, és ésszel, nem cél a gyors lerészegedés :)


Irány Andalúzia!


További sörömök Izlandról:

Nyári sörömök

Tetszett? Oszd meg!