Látnivalók Málagában – Első Rész

Látnivalók Málagában – Első Rész
Látnivalók Málagában – Első Rész

Nem titkolt szándékom ezzel a bejegyzéssel az, hogy szeretnék elindítani egy 5-ös sorozatot Málagáról, amivel remélem, hogy kedvet hozok azoknak, akik még sose jártak itt, de azoknak is, akik már voltak, de idejük nem volt felfedezni a város igazi arcát.

Kis sorozatom első része a Málagai látnivalókról fog szólni.

Málaga igazi vonzereje: a tengerpartMálaga igazi vonzereje: a tengerpart(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

A belvárostól távolabb nyugodtabban strandolhatunkA belvárostól távolabb nyugodtabban strandolhatunk(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

2. Castillo de Gibralfaro – Plaza de Toros – Alcazaba – római kori színház és templom maradványok – Katedrális: egy napot érdemes szánni ezekre a történelmi épületekre főleg azért is, mert ha már feljutunk a Gibralfaroig, akkor olyan pazar kilátásban lesz részünk, hogy elfelejtjük azt a szenvedést, hisztirohamot, amivel járt a feljutás. A Gibralfaro után érdemes elsétálni az arénához, majd a csodaszép parkon át visszamenni az Alcazabába, majd megpihenni a római kori színház előtt. A nap vége felé pedig egyszerűen muszáj bemenni a katedrálisba, ami nem csak hűvösségével vonzza az embereket, de gyönyörű belterével is.

Castillo de GibralfaroCastillo de Gibralfaro(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

Az arénában bikaviadalokat tartanakAz arénában bikaviadalokat tartanak(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

A kikötőA kikötő(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

Alzacaba, a mór erődítmény. Bejárata előtt egy római amfiteátrum maradványai találhatókAlzacaba, a mór erődítmény. Bejárata előtt egy római amfiteátrum maradványai találhatók(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

3. Plaza de la Constitución: ide azért érdemes elsétálni, mert az idáig vezető Calle Marqués de Larios a vásárló utcája Málagának. Rengeteg üzlet, rengeteg ember és rengeteg kicsi kávézó, étterem váltja egymást. Itt érdemes egy hosszabb séta után enni egy kis szendvicset (tipikus málagai pitufot – erről majd egy másik bejegyzésben beszélek részletesebben), és inni egy jól behűtött málagai Victoria sört vagy egy Alhambra especial-t.

4. Museo Automovilístico Málaga: szerintem titokban mindenki imádja a régi autókat, főleg akkor, ha láthatja és hallhatja, amikor beindítják őket. Ez a múzeum szerintem az egyik legjobb és leginteraktívabb autós múzeum. A szervezők a férfiakon kívül a nőkre is gondoltak, ugyanis minden egyes autó mellett egy, az adott korra jellemző, híres divattervező ruhája is ki van állítva. A hangulatot pedig halk zene adja meg  szerintem tuti hely, kötelező látnivaló mindenkinek.

Interaktív autós múzeumInteraktív autós múzeum(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

Az autók mellett a korabeli ruhákat is megcsodálhatjukAz autók mellett a korabeli ruhákat is megcsodálhatjuk(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

5. La Concepción – Jardín Botánicó-Histórico de Málaga (botanikus kert): egyszerűen imádnivaló hely ez a botanikus kert! Én személy szerint már többször voltam, de minden egyes alkalommal találok újabbnál újabb szegleteket, ahol még nem jártam. Óriási területen fekszik ez a botanikus kert, melyben külön nehézségű útszakaszokon fedezhetik fel az érdeklődők a különféle, változatos növényvilágot. Mivel nyáron iszonyatosan meleg van, ez a hely a természetes hűsölés paradicsoma! Bambuszerdőtől kezdve hibiszkusz-sétány, citromültetvény, régi iskolaépület, kiállítás, rengeteg látnivaló az év minden hónapjában vonzza a látogatókat. Sőt, nyáron még éjjeli sétára is be lehet fizetni :).

Jöjjön néhány kép: 

(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

(Fotó: Vajda Zsuzsanna)

+ ez itt a pluszok helye: Pimpi bár, ahol tipikus andalúz ételeket lehet kóstolni, Plaza de la Merced, Picasso Múzeum, és még sok-sok múzeum, épület és étterem :).

Tetszett? Oszd meg!