Raftingoljunk Olaszországban!

Raftingoljunk Olaszországban!
Raftingoljunk Olaszországban!

Miért ne lehetne a nyaralásba beilleszteni egy kalandosabb programot is? Például a raftingot?

Aki még nem próbálta ezt a sportot, annak röviden elmondom, miről is van szó: adott egy hegyi patak vagy folyó, ahol egy erre alkalmas erős gumicsónakkal lehet lezubogni. Vannak nyugisabb részek, ahol evezni kell, de vannak zubogósabb, sodró szakaszok, ahol egy profi túravezető utasításait követve csak hagyni kell, hogy sodorjon a víz, persze besegítve néha az adott oldalon.

Természetesen a biztonsági felszerelés, mint sisak meg a búvárruha, kötelező. De nemcsak a biztonság miatt, hanem mert a víz télen nem túl meleg. Raftingolni pedig csak esős időszak után/alatt vagyis ősztől tavaszig, illetve nyár elején érdemes, amikor van elég víz ezekben a folyómedrekben. (Augusztusban ezekben a patakokban lehetőség van fürödni vagy canyoningolni is, ami olyan mint egy természetes vízicsúszda és nagyon szórakoztató.)

De visszatérve a raftingra: a csónakban összehangolt munka folyik, ezért összehozza a tagokat, legyenek akár ismeretlen, sportszerető emberek vagy barátok, kollégák, családtagok.

Ideális csapatépítő kirándulás részeként is, de van aki születésnapjára vagy egy legénybúcsúra szervezi ezt az kalandot.

Különböző nehézségi fokok vannak és időben is lehet rövidebb, hosszabb túrákat csinálni ami azt jelenti hogy a kezdők, gyerekek és a profik is találnak maguknak megfelelő szintet. A gyerekek kb. 10 éves kortól jöhetnek raftingolni, de a soft változatban már kisebbek is részt vehetnek.

És higgyétek el: garantáltan növeli az önbizalmat! Sokkal veszélyesebbnek tűnik mint amilyen valójában!  

Lucca mellett, Toszkánában raftingoltunk:

Ha kedvet kaptatok a raftingoláshoz Olaszországban, bővebb információt ITT találtok!


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!