Itt nyaraltunk mi

2016

Itt nyaraltunk mi - 2016
Itt nyaraltunk mi - 2016


Azoknak, akiknek még hátravan, kedvcsinálóként, akik pedig már túl vannak az idei nyaraláson, nekik emlékeztetőül ajánljuk ezt a képösszeállítást arról, milyen szuperül is telt ez a nyár.

A Hello Magyarok! szerzői közül volt, aki gyermekkori álmát valósította meg, volt, aki nem tervezte, de élete egyik legszebb nyaralásán van túl és volt, aki csak: hazajött.

Tessék-lássék:a Hello Magyarok! szerzői az alábbi helyeket választották úti céljukként 2016-ban! Laslavic Tímea - Lefkáda szigete, Görögország 

"Idén kétszer nyaraltam: a jó barátnőm által megnyert lányos vakációt Görögországban, Lefkáda szigetén ejtettük meg, a férjemmel pedig a romániai Tordai Sóbányára és annak környékére esett a választás, illetve voltunk még a hegyekben, egy blues-fesztiválon is: Szörényordason, Krassó-Szörény
megyében. (A fotón éppen a görögországi Vaszilikiben vagyok)"

Gál Kati - road trip: Amerika, Kanada észak-keleti partvidék

"Bár hosszú évek óta mozgásban vagyok, állandó utazásban, nyaralni, úgy lábat lógatva pihengetni nem is tudom, mikor voltam...ez sem nyaralás, de éppen most zárok egy pár hetes 'road trip'-et Amerika és Kanada észak-keleti partvidékén (New York állam (USA), Quebec (Kanada), New Bruinswick (Kanada), Prince Edward Island (Kanada), Maine (USA), Rhode Island (USA) és New York City (USA). A képen a Hopewell Rocks látható New Bruinswickben. Itt a világon a legnagyobb az apály és dagály közti különbség. A kép dagálykor készült délután 5 körül."

Follow The Wind - Scala dei Turchi, Szicília 

"Igazából mi mindig máshol dolgozunk és habár idén már voltunk Turks-és Caicos-szigeteken, most mégsem a Karib-tengerről készült fotók közül válogattunk. Hanem Szicíliáról."

Könyves Viki - New York, USA

"Ha úgy döntesz, hogy következő nyáron New York City lesz az úti célod, akkor hadd adjak egy jótanácsot: ne legyél turista! Inkább éld és élvezd a helyiek hétköznapjait, vedd fel a város ritmusát és próbálj meg (akár csak pár napra is) igazi New York-i lenni - hisz a Nagy Almát nem a világhírű látványosságai teszik igazán naggyá, hanem sokkal inkább a különféle kultúrákat egyesítő hétköznapi emberek."

Bencsik Rita - Monte-carlo, Monaco

"Idei Tour de France-unk egyik állomása volt a francia Riviérán található Monte-Carlo, mely a szerencsejáték európai központjának számít, lépten-nyomon méregdrága luxusautókat, yachtokat, elit szállodákat és üzleteket láthatunk a városban. Különlegessége számunkra mégis abban rejlett, hogy a Forma1-ből jól ismert utcai pályát saját autóval körbejárva mi magunk fedezhettük fel, bevettük a Casino kanyart, átmentünk az alagúton, és eljutottunk a Rascasse-hoz is, hogy a pályának csak a legismertebb részeit említsem."

Pataki Niki - Kína 

"Gyerekkoromban a Mulan volt a kedvenc mesém, így egy hatalmas álmom vált valóra, hogy eljutottam Kínában a Nagyfalra."

Kaplár Kata - Botswana, Afrika

"Hogy hol nyaraltunk idén nyáron? Voltunk

Szabó Vivien - Balaton, Magyarország

"A Balaton déli partján nőttem fel, így a legnagyobb öröm, amikor a 22 fokos svéd nyárból hazautazhatok a tóhoz. Még ennyi idő után is képes meglepni, itt például a lenyűgöző színeivel a közelgő vihar előtt."

Szabó Rolasd - India

"Az abszolút kedvenc képemet a nyaralásomról egy Tosh nevű faluban készítettem, ami a Parvati-völgyben található. Hogy miért mentem oda? Az indiai nyár elől menekülő turisták elől menekültem én is a Síva úr feleségének nevét viselő folyó völgyébe."

Berki Nikolett - Szicília, Olaszország 

"Olaszország nemcsak a strandok és az elbűvölő építészet országa - színesítsd utazásod egy felhők feletti vulkáni túrával Szicíliában, az Etna tetején!"

Böröndy Elza - Cafayate, Argentína

"Hogy miért éppen Argentína?

...mert szeretem aktívan tölteni a szabadidőt és Észak-Argentínában sok a jó hegy,

...mert találtam Workaway lehetőséget egy hostelben,

...mert egyedül a világon itt lehet kapni bor ízesítésű fagyit."

Mórocz Ági - Portugália

"Lisszabont mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kicsit mozgalmasabb kikapcsolódásra vágyik. A portugál főváros a maga bohém stílusával igazán elragadó: csempézett falu házak, a megannyi kis utca, a hívogató éttermek, mind mind egy mesés mediterrán hangulatot varázsolnak az odalátogatok köre. A város némely pontján szinte úgy érezhetjük magunkat, mintha Brazíliában sétálgatnánk - a klíma, a nyelv és az emberek észrevétlenül megteremtik ezt az illúziót. Egy felejthetetlen vízparti élményért sem kell messzire mennünk, csupán 45 percnyi kényelmes vonatozással eljuthatunk Cascaisbe, ahol a lélegzetelállító homokos partról vethetjük be magunkat a hűs óceánba."

Mihálydeák Rita - Erdély

"Székelyként messze költöztem szeretett szülőföldemtől. Ezért én, idén nyáron hazalátogattam: Erdélybe. A kép valahol a Kárpátokban úton "hazafelé": Székelyföldre, 2500 méter magasan készült."

Som Andrea - Abbázia, Horvátország

"Különösebben nem terveztük az idei nyaralásunkat, mivel egyáltalán nem volt biztos, hogy lesz nyaralás. Későn is kezdtünk el vele foglalkozni, de még ötletünk se volt. Minimális érdeklődést váltott ki a téma a családomban, inkább tudtuk, hogy hova nem kívánunk menni. Aztán megembereltük magunkat. A cél kiválasztásánál két fontos szempont volt: autóval el lehessen érni, mivel nem repülünk, illetve legyen tengerpart. A választásunk Abbáziára (Opatijára) esett Horvátországban. Belenézegettünk információkba, megnézegettük az interneten. Láttuk, hogy kellemes kis hely, reméltük, hogy nem ér minket csalódás.

Arról a csodáról, ami ránk várt, a legcsekélyebb fogalmunk se volt. Beleszerettünk. Abbázia a miénk lett. A gyönyörű tengerével, szikláival, monarchiás épületeivel, a történelmével, éttermeivel, bárjaival, pálmafáival és kóbor macskáival együtt a mienk. Nehéz volt otthagyni. Már le is foglaltuk a szobáinkat jövő nyárra. Visszamegyünk. Abbáziát látnunk kell ismét. Szívből ajánlom."


Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy sztorid? Legyél a szerzőnk!

Tetszett? Oszd meg!

Ajánlott cikkek