Könyves Viki

Könyves Viki

Minden egyes utazásom során találkozok a következő, általában könnyen megválaszolható, kérdéssel:Where do you come from? Honnan jöttél?Na most erre mégis hogyan kellene válaszoljak úgy, hogy igaz, egyszerű és érthető legyen, és ha lehet, sikerüljön elhárítani minden zavaros tekintetet anélkül, hogy további magyarázkodást igényeljen a felelet? Sajnos a kérdésre a legmegfelelőbb választ még nem sikerült megfogalmazzam, ezért általában a bemutatkozásom kimerül annyiban, hogy:

Helló! Romániában születtem, magyar nemzetiségű vagyok és Dániából érkeztem.Ekkor szokott rám meredni két érthetetlen szempár, és a következő másodpercben pedig további, végeérhetetlen kérdések sorozata zúdul a nyakamba:

Hol fekszik a térképen Románia? Na és Dánia? Bukarest Magyarország fővárosa? Milyen nyelven beszélsz? Bolgár iskolába jártál? (Amúgy eddig az utolsó kérdés viszi a pálmát.)Hála istennek, ha magyarokkal hoz össze a sors, akkor nem kell hasonló diszkurzusokat levezetni, hisz helyzetem világos és majdnemhogy hétköznapi mindenki számára. Ilyenkor nagyon szivesen megosztok más (szerintem sokkal fontosabb) infókat is magamról. Szóval:Sziasztok! Könyves Viki vagyok, Koldingban élek. Jelenleg egy hotelben dolgozok recepciósként és nemzetközi turisztikát tanulok mesterképzésen. Skandináv pályafutásom során egy napom sem telt még unalmasan, pedig egy átlagos egyetemista életét élem: suliba járok, nyelvet tanulok, sportolok, dolgozok, bulizok és utazok. Imádom a táncot, könyveket, történelmet és a finom, forró kávét. Szeretek írni, főzni, puzzlezni és olcsó repülőjegyek után kutatni egy ígéretes kiruccanás reményében.Az utóbbi pont igazolja, hogy az utazás és a különféle országok megismerése iránti vágy kiemelkedő szerepet kapott az életemben az évek során, és részben ez az, ami elhozott a Hellomagyarok! oldalára. Úgy gondolom, hogy minden ember megérdemli azt, hogy világot lásson, tapasztaljon és élményeket gyűjtsön, hiszen minden egyes desztináció így vagy úgy, de hatást gyakorol ránk, és ezek az impulzusok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy kialakítsunk egy olyan jellemet, mely az elfogadás, tolerancia, mások iránti tisztelet és más kultúrák iránti tudásszomj alapjaira épül.Cikkeimmel megpróbálok nektek a tőlem telhető legtöbb tudással, tapasztalattal, ötletekkel és tanácsokkal szolgálni, leginkább a dán kultúrát, életmódot és érdekességeket illetően. Aztán a későbbiekben nem lehet tudni merre repít a sors, de bárhol is leszek, ígérem minden fontosat jelentek!Kívánok nektek jó olvasást, szórakozást és inspirálódást a Hello Magyarok!-on :)

Könyves Viki
Könyves Viki

Szerzőink

x