Balogh László

Balogh László

Végzettségem szerint hajózási üzemmérnök vagyok.Ami fontos talán a múltból:

Európában hozzávetőleg 20 országot látogattam meg, az USA-ban pedig minimum 30 államot. Dolgoztam matrózként áruszállító hajón a Dunán, csodálhattam a Fekete erdőt és a Vaskapu szépségeit. Tanultam üzleti angolt Londonban és szállítottam pizzát Fulham környékén. Ültem ősrégi pubokban, láttam a legendás Manchester United-et focizni élőben. Megörökítettem Skócia csodáit és meglátogattam több száz éves kastélyokat.

New Yorkban voltam csapos a SOHO-ban. Készítettem 3 dimenziós modelleket az emberi testről és embriókról számítógépen. Mindezt a Times Square-től 3 utcára, egy felhőkarcoló tetején.Szolgáltam az amerikai hadseregben, ezután Austinban (az USA legdinamikusabban fejlődő városában) internetet, televíziót kábeleztem.Talán a jelenből:

Most Las Vegasban élek, a szórakoztatás amerikai fellegvárában. Éjjel taxizom, nappal fotózom, elsősorban tájképeket, vadvilágot és építészetet.Gondolom ennyiből kiderült, hogy nem vagyok egy otthonülő típus.Kajakozom, búvárkodom, most a vitorlázó repülés alapjait tervezem megtanulni. Van egy kis csupasz kutyám, Mango. Velem tart mindenhova: fotózni, túrázni, közösen bejárjuk az USA nemzeti parkjait, és eljutunk olyan elhagyatott területekre, ahol talán évtizedek óta senki sem járt. Barangoltam a “Halál Völgyében” Kaliforniában, felfedeztem Bryce Canyont Utah államban, eveztem a Colorado folyón Arizonában, hogy csak egy pár nevezetességet említsek a környékről.26 év Magyarországon, 2 év Londonban és 14 év Amerikában. Hova tovább? Erre talán az egyik kedvenc angol közmondásom lenne a válasz:

“I haven’t been everywhere, but it’s on my list“

(Meg nem voltam mindenhol, de rajta van a listámon)Még egy utolsó lényeges idézet befejezésképpen, ami úgy érzem rám is jellemző:

“Egy szegény árva magyar, pénz és taps nélkül, de elszánt, kitartó, hazafiságtól lelkesítve!

(Széchenyi Istvántól, Kőrösi Csoma Sándor emlékére)Bízom benne, hogy cikkeimen keresztül sikerül majd bővítenem a ti utazási listátokat is. Kalandra fel!
Balogh László
Balogh László

Szerzőink

x