Kaplár Kata

A szavak embere vagyok. Próbáltam firkász lenni, aztán fordító, vezettem kollégiumi rádiót (hat hallgatónak), szerkesztettem gyakornok-magazint (ötven olvasónak). Közben tanultam Franciaországban, béb...továbbicsőszködtem Belgiumban, hét évig éltem Luxemburgban, két évig Kongóban, jártam egyetemre Angliában. Most éppen New Yorkban építem a szebb jövőt, keresem a kérdéseket a válaszokhoz, és mondom, amíg van mit, amíg van kinek.

Cikkeim

Kultúrsokk: az elme izomláza

Kultúrsokk: az elme izomláza

Hiába kerestük a szótárban a kultúrsokk szócikket, sehol sem találtuk. Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy megírjuk mi. Kaplár Kata megpróbálta röviden összefoglalni az érzést, amivel már oly sokszor találkoztunk, amikor utaztunk vagy külföldre költöztünk.
Itt nyaraltunk mi - 2016

Itt nyaraltunk mi - 2016

Azoknak, akiknek még hátravan, kedvcsinálóként, akik pedig már túl vannak az idei nyaraláson, nekik emlékeztetőül ajánljuk ezt a képösszeállítást arról, milyen szuperül is telt ez a nyár. Mutatjuk szerzőink hol nyaraltak! Szemezgessetek bátran az úti célok közül.
Gyermeknap a világ körül

Gyermeknap a világ körül

Hangosak, neveletlenek és vidámak, vagy éppen fegyelmezettek, önállóak, nyitottak – más neveltetés, más iskolai lehetőségek, de attól még gyerek a világ minden pontján gyerek marad! A Hello Magyarok gyermeknapi összeállítása!