Borsos Betti

Igaza lehetett Darwinnak, osztom nézeteit! Persze, egy kicsit más felfogásban. A természetben az élőlények egymással versengenek a fennmaradásért, szól az elmélet. Így van ez mikro szinten is, méghozz...továbbá a konyhában. Az alapanyagok minősége, a receptek összetétele sokat változott és változik az utóbbi időben, nagyanyáink rizsfelfújtja új formában reinkarnálódik. A temérdek mai ismeret átalakítja, átfejleszti a világ gasztronómiáját, olykor bábeli zűrzavart hagyva maga után.
Egy valami azonban nem kerülheti el figyelmünket: a főzés öröm és művészet, egy olyan kapocs múlt és jelen között, amely nyelve univerzális, és ledönt bármilyen határt korra, nemre és világnézetre való tekintet nélkül.
A fenséges ízek és a hozzárendelt illatok kombinációja képes minket visszarepíteni a múltba is, és legyen akármi a felidézett mementóhoz köthető történet, ugyan öt érzékkel kapcsolódunk a külvilághoz, mégis egyetlen egy bevonásával sikerül azt előhívnunk. Az ízleléssel.

Cikkeim

7+1 fogás - Gasztronómiai cikkeink legjava

7+1 fogás - Gasztronómiai cikkeink legjava

Unod a banánt? De még jobban a tipikus magyar vasárnapi ebédet? Az eddig megjelent gasztronómiai cikkeinkből összeszedtünk neked hetet, melyek segítségével megreformálhatod az étkezési szokásaidat. Bónusz: Meki teszt videó Amerikai Petivel.
Népek konyhái - 1. rész: Halal, avagy táplálkozás az iszlám normák alapján

Népek konyhái - 1. rész: Halal, avagy táplálkozás az iszlám normák alapján

Egy nép a konyhájában is él. Manapság azonban mégsem annyira fehéren-feketén, mint gondolnánk. Gyakran találkozunk például Halal feliratú éttermekkel, ételekkel, mégsem biztos, hogy tudjuk, miről is van szó pontosan. Borsos Betti, aki új sorozatában a különböző kultúrák táplálkozási irányelveit mutatja be, ma erről is fog írni nekünk.
Szerzőink