Orosz Joli

Isztambulért, a török kultúráért és emberekért való rajongásom lassan öt éve, egy török sorozatnak köszönhetően kezdődött. Túlzásnak tűnhet azt állítani, hogy a török filmgyártás megváltoztatta az éle...továbbtemet, de egy kicsit mégis így van. Fontos barátságokat szereztem általa, megtanultam törökül, előtte sosem, azóta annyiszor jártam Törökországban, hogy lassan nem fér el a pecsét az útlevelemben. Megismertem egy olyan kultúrát, amire korábban még csak kíváncsi sem voltam, életvitelszerűen, hónapokat töltöttem és töltök kisebb-nagyobb megszakításokkal Törökországban. Millió élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb, amelyeket saját blogomon, valamint ezentúl itt, a Hellomagyarok hasábjain keresztül is igyekszem megosztani mindenkivel, akit érdekel Törökország.

Cikkeim

Milyen szuveníreket érdemes vásárolni Isztambulban?

Milyen szuveníreket érdemes vásárolni Isztambulban?

Ha egy hely van a világon, ahonnan nehéz hazajönni szuvenírek nélkül, akkor az Isztambul. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy a megszokott hűtőmágnesekkel és képeslapokkal is beérjük, vagy valami igazán különlegeset szeretnénk vásárolni. Orosz Joli az utóbbira esküszik és konkrét tippjei is vannak, hogy hol mit érdemes beszerezni.
Tavaszköszöntő tulipánfesztivál Isztambulban

Tavaszköszöntő tulipánfesztivál Isztambulban

Azt hitted, hogy a tulipánok Hollandiából származnak? Hát nem. Az igazi hazájuk Törökország, ahol minden áprilisban még fesztivált is rendeznek nekik minden áprilisban. Szóval ha éppen van egy szabad hétvégéd mostanában, Orosz Joli már mondja is, hogy mit érdemes megnézni ilyenkor a városban.
26 török kifejezés, amit illik tudni, ha Isztambulba utazol

26 török kifejezés, amit illik tudni, ha Isztambulba utazol

Miközben a török sorozatok szép lassan meghódítják a magyar tévénézőket, többségünk a mai napig nyelvhelyesen csak azt tudja mondani, hogy kebab. Pedig milyen jól is jönne a köszönöm vagy a szia török megfelelője Isztambulban. Orosz Joli úgy döntött, hogy ez nem maradhat így és a legfontosabb alapkifejezéseket posztba gyűjtötte.
Szerzőink