Vilisics Feri

Poszt-doktori kutatónak érkeztem a Helsinki Egyetemre. Témáim a zoológia, városi ökológia és a városi zöldtetők élővilága köré csoportosultak egészen addig, amíg a forráshiány miatt új utakat kellett ...továbbkeresnem. A gasztronómia jelenleg reneszánszát éli Finnországban is, és én is ebben látom a kitörési pontot. Vállalkozásommal (Feri's Sausages / Makkaramies Oy) a kezdetekben kézműves kolbászokat fogok gyártani, de már most látszik (kéthetente tartok csoportos kolbászkurzusokat ill. előadásokat), hogy a képzési vonalon is szép jövő előtt állhatunk. Nem vagyok egyedül, családi vállalkozás ez.

Az én utazásom vertikális. Sok országbn jártam már, általában mégsem országok között jövök-megyek, hanem társadalmi rétegek között liftezek a munkanélküli emigránsok világától a dúsgazdag svéd-finn arisztokrata családokig. Majd írok erről is.

Cikkeim

A túlélés törvénye, avagy a finn egészségügy belülről

A túlélés törvénye, avagy a finn egészségügy belülről

Megy az öngyógyítás? Ha nem, akkor eszedbe se jusson Finnországba költözni, különben úgy jársz, ahogy Vilisics Feri. A finn egészségügy csodái csak leírva azok, átélni mindezt idegtépő lehet. Viszont jó hír, ha ezeket a sorokat az északi országban olvasod, mert az azt jelenti, hogy eddig sikerült életben maradnod. 
Nőnek lenni mindenhol jó!

Nőnek lenni mindenhol jó!

Újra körbeutazzuk a világot, ma épp nőnapra váltva jegyet! Különböző országok és azok nőkről alkotott képe, nőkhöz való viszonyulása, és általában a nőnap kapcsán feltörő gondolatok foglalkoztatják újra a Hello Magyarok! fáradhatatlan szerzőit.