<

Vilisics Feri

Poszt-doktori kutatónak érkeztem a Helsinki Egyetemre. Témáim a zoológia, városi ökológia és a városi zöldtetők élővilága köré csoportosultak egészen addig, amíg a forráshiány miatt új utakat kellett ...továbbkeresnem. A gasztronómia jelenleg reneszánszát éli Finnországban is, és én is ebben látom a kitörési pontot. Vállalkozásommal (Feri's Sausages / Makkaramies Oy) a kezdetekben kézműves kolbászokat fogok gyártani, de már most látszik (kéthetente tartok csoportos kolbászkurzusokat ill. előadásokat), hogy a képzési vonalon is szép jövő előtt állhatunk. Nem vagyok egyedül, családi vállalkozás ez.

Az én utazásom vertikális. Sok országbn jártam már, általában mégsem országok között jövök-megyek, hanem társadalmi rétegek között liftezek a munkanélküli emigránsok világától a dúsgazdag svéd-finn arisztokrata családokig. Majd írok erről is.

Cikkeim

Külföldiek először kóstolnak magyar bort

Külföldiek először kóstolnak magyar bort

Három üveg magyar bor, három Hello Magyarok szerző, és három (négy!) nemzetközi vendég! Külföldiek, akik életükben először kóstolják meg hazánk legfinomabb szőlőtermékeit. Vajon helyt állnak-e boraink Kanada, Finnország és Kína messzi földjein?
A város legjobb étterme

A város legjobb étterme

Lehet hamburgeres vagy egy igazi ínyenc hely. Lehet népszerű vagy alig ismert. Egy a lényeg: a legjobb legyen a városban. Összeállítás azokról az éttermekről Limától Luxembourgig, ahol szívesen hagyod ott a 10% borravalót.