Laslavic Tímea

Romániai, temesvári születésű magyar vagyok. Sosem terveztem, de a sors mégis úgy hozta, hogy 2013. tavaszán külföldre költöztem. Az ok: szerelmes lettem és Ő akkor már hat éve Ausztriában élt.
...tovább Ma Bécs egyik kertvárosában lakunk a férjemmel. Szeretem is ezt a helyet, meg nem is. Néha hazavágyom, néha nem. Egyik az itthon, a másik az otthon. Nem tudjuk, meddig maradunk itt, de az elég biztos, hogy hosszabb ideig. Az, hogy otthon, Temesváron építünk családi házat, talán mond mégis valamit a szándékainkról: egyszer, valamikor hazaköltözni.
Amikor idekerültem, otthagytam a több mint egy évtizedes újságírói munkámat és most szabadúszó szakfordítóként keresem a kenyerem. Közben a párommal közösen egy kulturális egyesületet alapítottunk és különböző eseményeket szervezünk Bécsben. Nem mellesleg kézimunkázni is szeretek, ezért általam tervezett kiegészítőket is készítek és adok el. De ez inkább csak egy hobbi.
Arról, hogy miként is ismertem én meg az osztrák fővárost és hogyan zajlik itt a kis életem, illetve, hogy milyen a “Kis Bécsnek” becézett Temesvárról “felkerülni” a nagy, az igazi Bécsbe – ezekről írok. Mivel elég sokat utaztunk és utazunk, elmesélem majd ezirányú élményeimet is.

Cikkeim

A teljes csend és nyugalom szigetén Indonéziában – Három hét alatt három ország Ázsiában 3. rész

A teljes csend és nyugalom szigetén Indonéziában – Három hét alatt három ország Ázsiában 3. rész

Nem kell mindig a tökéletes kényelem, néha jó az, ha az ember kipróbálja, milyen az élete a helyieknek. Pláne izgalmas ez akkor, ha egy turisták által kevésbé látogatott indonéz faluban foglalunk szállást az Airbnb-n. Laslavic Tímea nemcsak egy különleges helyen töltött el néhány napot, de új barátokat is megismert Bintan szigetén.